Suomalainen WRC-tähti palasi puolen vuoden tauon jälkeen auton rattiin – "Vähän mietitytti, että miten tämä oikein sujuu""

M-Sport Fordin suomalaiskuljettaja Teemu Suninen pääsi pitkästä aikaa ralliauton rattiin, kun mies testasi Ford Fiesta R5:sta Hyvinkäällä tiistaina.

Ideana oli kokeilla, että autossa kaikki pelittää ennen kuin Suninen ajaa ensi viikonlopun Lõuna-Eesti Ralliin valmistavat testit torstaina Virossa.

– Ajoimme Hyvinkään rallicross-radalla. Siellä oli vähän sellaisia huoltoteitä ristiin rastii. Kun autolla ei ollut pitkään aikaan ajettu, niin ajoimme sellaisen rollout-tyyppisen testin. Katsoimme, että autossa kaikki toimii, Suninen selvitti MTV Urheilulle.

– Itse asiassa ajoin vain jotain kuusi kilometriä kovaa ajoa. Siinä näki, että autossa kaikki toimii, eikä isompia ongelmia ollut. Ideana oli, että päästään sitten torstaina heti tositoimiin, kun testaamme Virossa. Ei mene aikaa tällaiseen eikä vikojen korjailuun.

Suninen ajaa Lõuna-Eesti Rallissa ainoana MM-sarjan ykköskategorian kuskeista R5-luokituksen menopelillä. Sen sijaan Hyundain Ott Tänak ja Thierry Neuville, tiimikaveri Esapekka Lappi ja Toyotan kolmikko saavat alleen WRC-autot.

Vaikka tiistain testeissä pääsi vasta hieman makuun ralliautoilusta puolen vuoden tauon jälkeen, oli se kuitenkin tärkeä hetki Suniselle.

– Jäi kyllä ihan hyvä fiilis. Ensimmäiset pari kilometriä vähän mietitytti, että miten tämä oikein sujuu. Heti tuli kuitenkin hymy huulille, että on tämä vaan kivaa ja hauskaa hommaa, Suninen huokaisi.

– Tuli kuitenkin fiilis, että taidan minä tämän vielä osata. Puoli vuotta kun on ajamatta, niin väkisinkin hiipii puseroon ajatus, että miten tämä oikein enää onnistuu.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja