Mainos

Suomalainen vene on haluttua tavaraa Pohjoismaissa

Suomalaisten veneiden myynnin kasvu on jatkunut tänä vuonna. Venealan järjestö Finnboat kertoo viennin arvon kasvaneen tammi-elokuussa kaksi prosenttia vuodentakaisesta.

Rekisteröimistä vaativien veneiden myynti nousi Suomessa kolme prosenttia tammi-syyskuussa. Rekisteröintiä tarvitsemattomien veneiden myynti pysyi viime vuoden tasolla.  

– Syyskuun loppuun mennessä Suomessa oli rekisteröity vajaat 3 600 uutta kotimaista venettä, lisäystä viime vuoden vastaavaan jaksoon on kolme prosenttia. Rekisteröimistä tarvitsemattomia uusia veneitä taas myytiin noin 4 000 eli yhtä paljon kuin vuotta aiemmin, toimitusjohtaja Jouko Huju venealan järjestöstä Finnboatista kertoo.

Vienti vetää

Ruotsiin ja Norjaan venekauppa on käynyt tänä vuonna kuin siimaa. Elokuun loppuun mennessä niihin on viety yhteensä viitisen tuhatta venettä eli yli kolmanneksen vuoden takaista enemmän.

Huju kertoo, että valtaosa kotimaassa veneitään kauppaavista yrityksistä vie niitä myös naapurimaihin.

Kokonaisuudessaan vienti on kaksi prosenttia plussalla, ja sen arvo oli elokuun loppuun mennessä runsaat 150 miljoonaa euroa. Veneviennin vuotuiset arvot eivät aina ole täysin vertailukelpoisia keskenään.

– Suurten purjeveneiden kauppa vaikuttaa paljon. Purjevene voi maksaa 10-15 miljoonaa.

Hujun mukaan veneala odottaa ensi vuodeltakin muutaman prosentin kasvua. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.