Suomalainen Uponor tuo nyt putkirikoista varoittavan älyvesilaitteensa myös Euroopan markkinoille – saataville Suomessakin

Suomalainen Uponor tuo nyt yhteisyrityksensä Phynin vesivahingoista varoittavan monitorointilaitteen saataville myös Euroopassa, mukaan lukien Suomessa.

Putkistaan tunnettu Phyn Plus -laite on osa Uponorin yhteisyritystä yhdysvaltalaisen Belkinin kanssa. Maailman suurin elektroniikan sopimusvalmistaja Foxconn osti viime vuonna Belkinin.

Uponorin mukaan Phyn Plus on ensimmäinen tuote Euroopan markkinoilla, jossa on edistyksellinen valvontaominaisuus, joka perustuu vedenpaineen havainnointiin. Tämän ansiosta käyttäjä voi valvoa koko putkistoa yhdestä paikasta. Phyn Plus havaitsee vuodot kaikkialla kodissa ja sulkee vedenjakelun tarvittaessa automaattisesti kalliiden vahinkojen estämiseksi. Phyn Plus antaa lisäksi yksityiskohtaista tietoa vedenkulutuksesta kodin omistajalle. Laitteeseen liittyvän Phyn-sovelluksen avulla voi tarkastella esimerkiksi kylpyammeen, vessanpöntön ja suihkun kulutusmääriä ja pienentää kulutusta.

”Olemme iloisia voidessamme tarjota Phyn Plus -vedenvalvontayksikön eurooppalaisille kotitalouksille asiantuntevan ja osaavan Uponor Koti -verkostomme kautta”, kertoo Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski. ”Lanseeraus Yhdysvaltain markkinoilla on ollut menestys, ja Phyn Plus on herättänyt suurta kiinnostusta kuluttajissa. On hienoa olla edelläkävijä käyttövesijärjestelmien digitalisaatiossa Euroopassa.”

Aiemmin alkuvuodesta 2018 julkistettua Phyn Plussaa on myyty Pohjois-Amerikassa. Yhdysvalloissa hinta on ollut noin 850 dollaria. Nyt se tulee kuluttajien saataville Suomen lisäksi aluksi Espanjassa, Ranskassa ja Ruotsissa ja myöhemmin vuoden 2019 aikana muissa Euroopan maissa. Laitetta myydään asennuksen kanssa.

Phyn Plus on integroitu myös Amazon Alexa -virtuaaliavustajan kanssa. Sen avulla kodinomistajat voivat tarkastella vedenkulutustaan ja käynnistää tai sulkea vedentulon ääniohjauksella Phyn Plus -sulkuventtiilin avulla.

Uponor kertoo, että Euroopan komission arvion mukaan 20–40 prosenttia Euroopan käyttökelpoisesta vedestä menee hukkaan vuotojen, tarpeettoman kastelun, vuotavien hanojen ja vettä säästävien teknologioiden puutteen vuoksi. Muun muassa tätä ongelmaa Phyn Plus auttaa ratkaisemaan.

”Kotien älyratkaisujen suosio kasvaa räjähdysmäisesti Euroopassa, ja mielestämme vuosi 2019 n täydellinen ajankohta tuoda Phyn Plus vedenvalvontayksikkö Euroopan markkinoille ja auttaa kuluttajia ottamaan seuraava askel kohti aidosti älykkäitä koteja”, sanoo Phynin toimitusjohtaja Ryan Kim. ”Euroopan vesihukka on lähestymässä kriittistä tasoa, mutta ongelmaan ei kiinnitetä riittävästi huomiota. Suojaamalla kotejaan vuotovahingoilta Phyn Plusin avulla sen käyttäjät voivat osaltaan olla ratkaisemassa maailmanlaajuisen vesipulan tuomia haasteita”, hän jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat