Mainos

Suomalainen ohjelmistofirma myytiin kiinalaisille 64 miljoonalla – asiakkaina yli 20 autovalmistajaa

Suomalainen ohjelmistotalo Rightware siirtyy kiinalaisomistukseen. Kaupan arvo on 64 miljoonaa euroa.

Kiinalainen Thundersoft ostaa suomalaisen Rightware-ohjelmistoyhtiön 64 miljoonalla eurolla.

Yhtiö kuitenkin säilyy itsenäisenä ja jatkaa investointejaan myös Suomessa. Rightware työllistää 50 henkilöä, mutta on rekrytoimassa 20 uutta työntekijää ensi vuoden aikana.

Vuonna 2009 perustettu Rightware on tullut tunnetuksi lukuisille autovalmistajille tuottamistaan käyttöliittymä- ja infotainment-järjestelmistä sekä graafisista mittaristoista. Sen lippulaivatuotetta, Kanzi-ohjelmistoa, käyttää yli 20 autovalmistajaa.

– Teknologiaamme odotetaan löytyvän yli 25 miljoonasta autosta vuonna 2022. Thundersoftin kanssa voimme laajentaa tätä jalanjälkeä entisestään. Intohimomme Rightwarella on luoda ohjelmistoja, joilla autobrändit voivat tarjota täysin uusia kokemuksia miljoonille autoilijoille ympäri maailmaa. Näemme, että autoalan globaalien ohjelmistomarkkinoiden erikoistuminen jatkuu. Tämä tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden tehdä Kanzi-ohjelmistostamme autoalan johtava ohjelmistoratkaisu, Rightwaren toimitusjohtaja Jonas Geust kertoo yhtiön tiedotteessa.

Vuonna 2009 perustetun Rightwaren liikevaihdon arvioidaan tänä vuonna kasvavan seitsemään miljoonaan euroon. Yhtiön omistavat vielä toistaiseksi Inventure Fund Ky, Nexit Ventures, Suomen Teollisuussijoitus sekä yhtiön nykyinen johto ja perustajat.

Thundersoft on niin ikään ohjelmistotalo, joka tarjoaa palveluita mobiili- ja autoteollisuudelle. 3 000 henkilöä työllistävän yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 85 miljoonaa euroa.

Yrityskauppa saadaan päätökseen ensi vuoden alussa.

***

2:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.