Suomalainen nainen etsii seuraa – MTV Lifestyle testasi älypuhelinten deittisovellukset!

Deittisivustot ovat siirtyneet netistä älypuheimiin. Sovelluksia on jos jonkinlaisia, mutta miten ne toimivat? Testasimme neljä deittisovellusta!

MTV Lifesyle testasi neljä deittisovellusta, jotka voi ladata maksutta iPadiin. Testaajana toimi 28-vuotias nainen, joka latasi palveluihin oman kasvokuvansa.

Miten testauksessa kävi: missä sovelluksessa testaajamme sai eniten viestejä? Entä millaisia muunlaisia sovelluksia on olemassa? Lue!

Mikä?

How About We…

Mitä?

Luo tunnus ja keksi treffit, joille haluaisit mennä. Selaile muiden unelmatreffejä ja kun löydät mieleisesi, lähde kuvaillun kaltaisille treffeille niiden ehdottajan kanssa! Plussaa hauskoista profiilitiedoista, kuten "salaa haluan olla…" ja "muistuta, että kerron tämän tarinan treffeillämme".

Näin sovellusta testattiin!

"Todella helppokäyttöinen sovellus, jos siis osaat englantia. Kuvaa ei ole pakko lisätä, mutta pääset heti selaamaan muiden kuvia ja treffi-ideoita. Saan myös sovelluksen kehittäjältä aloitusviestin, jossa saan pikavinkkejä sovelluksen käyttöön.

Itse jätän piknik puistossa -tyyppisen treffi-idean, koska mielestäni on tärkeää noudattaa sovelluksen perusideaa ja keksiä treffit. Osa miehistä on listannut ideakseen "en tiedä". Tämä ei erityisesti herätä tapaamishaluja.

Yritän lisätä itsestäni kuvan ja onnistun. Hurraa! Sepä kävi helposti.

Painan Dates for you -nappia, ja kas: Helsingin alueella minulle treffejä tarjoaa mies, jonka tunnen. Oikeasti. Tunnen tuon tyypin, olen jopa nähnyt tuon kuvan hänestä aiemminkin. Mitä, jos hän näkee kuvani? Apua.

Lisään itsestäni perustietoja, kuten uskonnollisen vakaumuksen ja ajatukseni lastenhankinnasta. Kuvasta ja tiedoista huolimatta kukaan ei käy profiilissani, vaikka samassa ajassa saan kyllä viestejä muiden sovellusten puolella. Että kiitti vaan."

Mikä?

Badoo

Mitä?

Selaa kuvia, chattaile ja juttele, katso, mihin se vie. Ilmaisversion lataaja saa ottaa yhteyttä kymmeneen ihmiseen päivässä.

Näin sovellusta testattiin!

"Rekisteröityminen on hyvin helppoa. Kuvaa ei ole pakko lisätä. Nimekseen ei saa valita mitään, missä on numeroita. Girl85 ei siis kelpaa, voi, mikä harmi…

Valitsen valikosta, että etsin kaveriseuraa. On harmillista, että vaihtoehdoista saa valita vain yhden, niitä nimittäin olisi tarjolla useita! Kun olen rekisteröitynyt, aukeaa Haluatko tutustua? -ikkuna välittömästi. Mitä, siis kehen? Kenenkään kuvaa ei näy, vaihtoehdoiksi annetaan Kyllä, ehkä ja ei. Painan ei, mutten saa ikkunaa suljettua. Lopulta tajuan, että vasemman reunan valikosta voin valita näytettäväksi jotain muuta – ahaa, tähän ei siis kai ollutkaan tarkoitus kirjoittaa mitään. Hups!

Valitsen "Ihmiset lähistöllä", mutta sovellus jumiutuu lataamaan ikuisesti. Ehkä lähelläni ei ole ketään. Ahaa, sijaintipalvelu pitää ottaa käyttöön! Mutta mistäs se tehdään? En ole hyvä iPadien kanssa.

Saan hetken sähellettyäni sijaintini näkymään palvelussa. No, johan toimii! Lähistöltäni löytyy muun muassa laborantti, jolla on "alhaiset tulot". Sehän on kiva asia profiilissa kerrottavaksi. Tarjolla olisi myös sosiaalisesti tupakoiva yrittäjä, joka "tienaa todella hyvin".

Painan "Vierailijat", mutta ohjelma lataa jälleen hyvin kauan. Tajuan tässä välissä tarkistaa sähköpostini, ja haa, siellä onkin odottamassa rekisteröitymisvahvistus. Linkkiä painettuani saan hyvin innokkaan Badoo on käytössäsi!! -viestin. Kahdella huutomerkillä. Sovelluksen kieli on muutenkin aika kökköä: tarjolla on esimerkiksi Anonyymi Chatti.

Sovellus lähettelee jatkuvasti sähköposteja, kirjaimellisesti kaikesta, mitä sovelluksessa tapahtuu. Tunnissa saan kuusi viestiä. Todella ärsyttävää! Viesteissään sovellus kehottaa muun muassa "P.S: Lisää omia lempiasioitasii, ne on hyviä keskustelun aiheita". Kuka ihme tämän sovelluksen on suomentanut, Google Translator? Surkeaa.

Badoo toteaa, ettei profiilissani ole vieraillut kukaan, koska minulla ei ole kuvaa. Otan kuvan iPadilla, mutta sitten käy ilmi, että kuvan lisääminen maksaa krediittejä. Kas, kuva ilmestyi profiiliini sittenkin. Tämä sovellus on vähintäänkin hämmentävä!

Seuraavaksi saankin vierailijoita, kymmenen kappaletta alle tunnissa. Ihailijoikseni itsensä on merkinnyt 12 ihmistä, kaikki miehiä. Oho, sain myös viestin! siinä lukee "Moikka". Seuraavassa saamassani viestissä lukee englantilaisittain "Hi". Pian laatikkooni pingahtaa toinen moikka-viesti. Badoolla voi siis saada seuraa myös kotimaasta, jos on valmis sietämään miljoonia huonosti käännettyjä sähköpostiviestejä.

Päädyn poistamaan profiilini. Viimeinen saamani viesti on surumielinen ja ah, niin huonoa suomea: "Mitä voidaan sanoa? Kai me lähetetään sähköposti antamasille osoitteelle."

Kiitos ja hei."

Mikä?

Are You Interested

Mitä?

Liity chattiin ja juttele sinkuille. Lähetä applikaation kautta viestejä alueesi sinkuille. Sovellus kehittelee sinulle ja valitsemallesi deittikumppanille tekemistä mieltymystenne ja asuinpaikkanne perusteella.

Näin sovellusta testattiin!

"Ohjelma ehdottaa kirjautumista Facebookin kautta. Ei käy! Sovellus ei myöskään hyväksy ö-kirjainta osaksi salasanaa, tämäpä erikoista.

Helsinkiä ei aluksi tunnu löytyvän valikosta millään ja jäänkin jumiin kaupungin valintaan. Seuraava askel, kuvan lisääminen, on pakollinen.

iPad jäätyy otettuaan kuvan eikä anna lisätä sitä palveluun. Suljen sovelluksen, ja kun yritän avata sen uudestaan, en pääse edes sisään. Jaaha, sinne meni rekisteröitymisyritykseni. Next!"

Mikä?

Skout

Mitä?

Käyttää puhelimesi GPS-toimintoa ja esittelee sinulle lähialueen sinkkuja. Voit flirttailla viestien ja pelien avulla sekä saada ilmoituksia, kun joku lähestyy sinua.

Näin sovellusta testattiin!

"Rekisteröityminen on helppoa, mutta captcha-varmennin on niin vaikea, että joudun pyytämään kahdesti uuden kirjainyhdistelmän, ennen kuin löydän sellaisen, jonka osaan kirjoittaa. Ohjelma lähettää minulle välittömästi viestin nimimerkiltä Just teddy. Hän kertoo olevansa online ja valmis chattaamaan. Onko tämä oikea ihminen? Miten hän löysi minut sekunnissa? Kyse taitaa olla maksetusta ominaisuudesta, jonka tämä viestittelijä on ostanut itselleen. Ei innosta vastaamaan.

Lisään profiiliini kuvan, sen saa otettua helposti iPadilla. Kuva kuitenkin esitarkistetaan – tämä kestää noin viisi sekuntia. Sepä kävi nopeasti!

Painan Meet-nappia. Lataaminen kestää pienen iäisyyden. Yläreunassa rullaa kuvarivi, joka esittelee miehiä. Yhdenkään nimi ei kuulosta suomalaiselta. Ahaa, miehet omassa kaupungissani on merkitty pienellä lentokoneella! Heidän kuviaan ei todellakaan ole monia. Lisäksi yksi kuvista on nainen.

Buzz-nappulaa painamalla alkaa löytyä suomalaisenoloisia ihmisiä. Voisin lähettää kenelle tahansa viestin. Annan peukun nätille kuvalle, jonka löydän. Kuvien seassa on tarjolla tukholmalaisen miehen viesti: "someone is horny here ;-)". Tuota en ainakaan peukuta.

Tunnin sisällä profiilissani käy kolme ihmistä. Lisäksi saan sovellukselta viisi pistettä siitä hyvästä, että ylipäätään käytän sitä. Lisäksi havaitsen, että Skout on asettanut sijainnikseni Nurmijärvi.

Selailen profiileja. Kahden suomalaismiehen jälkeen tarjolla olisi seuraa Amsterdamista. Lasketaanko tämä "lähellä olemiseksi"?"

Kun avaan sovelluksen seuraavan kerran, se ilmoittaa "Molly wants to chat with you". Ikkuna näyttää pop-up-mainokselta. Pitäisikö tähän suostua vai ei? Eihän tuo ole mainos? Ikkuna katoaa, ennen kuin ehdin päättää. Epäluulo on ymmärrettävää, sovellusta käyttäessään pääsee näet jatkuvasti tutustumaan koko sivun kokoisiin mainoksiin. Ei kovin innostavaa.

Pian saan kaksi viestiä lisää. "What brings you to this crazy app?" kyselee nimimerkki Eth. Seuraa siis on tarjolla – tosin ei suomeksi."

Tällaisiakin sovelluksia on olemassa – testaa itse!

Mikä?

OkCupid

Mitä?

Selaile paikallisia sinkkuja, esittele itsesi ihmisille, joiden kanssa sinut "paritetaan" mieltymystesi perusteella.

Mikä?

Tingle

Mitä?

Auttaa löytämään sinkkuja lähistöltä. Kun olet baarissa, vilkaise sovelluksesta, kuka on lähelläsi. Voit lähettää toiselle sinkulle viestin applikaation kautta.

Mikä?

Plenty of Fish

Mitä?

Etsi samoista asioista tykkääviä ihmisiä. Sovellus ehdottaa, mihin teidän kannattaisi mennä treffeille! Näet myös, kuka on katsellut profiiliasi. Voit myös estää ihmisiä näkemästä profiiliasi: jos etsit satunnaista seuraa, kiellä pitkää parisuhdetta etsiviltä pääsy profiiliisi.

Mikä?

Grindr

Mitä?

Seksuaalivähemmistöille tarkoitettu deitti-app, jolla on miljoonia päivittäisiä käyttäjiä. Ilmaiskäyttäjä näkee sata lähialueen seuranetsijää! Selaa kuvia ja pohdi, kuka kiinnostaa eniten.

Mikä?

MeetMe

Mitä?

Sovelluksella etsitään ystäviä ja kenties rakkauttakin. Käyttäjiä yli 90 miljoonaa.

Mikä?

Zoosk

Mitä?

Zoosk yhdistää Facebook-tilisi ja deittailun. Ystäväsi voivat "puhua puolestasi" jättämällä sinusta suosituksia. Zoosk väittää olevansa suurin sosiaaliseen mediaan perustuva deittisivu.

Mikä?

Tinder

Mitä?

Tinder etsii kuvia lähialueesi sinkuista. Selaa kuvia ja päätä, onko kuvassa oleva henkilö hyvännäköinen vai ei. Jos löydät jonkun, osta pidät, ja hänkin sattuu pitämään sinusta, voitte viestitellä keskenänne.


Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Osittaisina lähteinä toimivat Marie Claire -lehti, All Women Stalk -nettijulkaisu, howstuffworks.com ja cellphones.ca.

Lue myös:

    Uusimmat