Suomalainen kuulantyöntäjä kiskaisi uudelle metriluvulle – "Onko täällä kilpailu vai hautajaiset?"

Kuulantyöntäjä Emilia Kangas on puhkaissut ensimmäistä kertaa urallaan 17 metrin rajan. Hän voitti Tampereella käydyn hallikilpailun perjantaina uudella ennätyksellään 17,01.

Senja Mäkitörmä oli työntänyt viidennellä kierroksella 16,93, mihin Kangas pystyi vastaamaan vielä pidemmällä kaarella.

– Kisassa oli alkuun lattea tunnelma, mutta sitten saatiin meininkiä, kun Senja työnsi hyvin. Sitä ennen jo korkeushyppääjä Daniel Kosonen kävi kannustamassa meitä kysymällä, onko täällä kilpailu vai hautajaiset. Sen jälkeen kaikki saivat kannustusta, Kangas sanoi Urheiluliiton tiedotteessa. 

Kuortaneen Kuntoa edustavan Kankaan aiempi ennätys oli 16,99 viime kesältä. Hallissa hän oli parhaimmillaan työntänyt viikko sitten 16,80.

Hyvin sujuneiden harjoitusten perusteella uuteen rekordiin on Kankaan mukaan luvassa vielä lisää senttejä. Etenkin räjähtävän puolen ominaisuustesteissä on tullut ennätyksiä.

Kankaan hallikauden tavoiteena on ottaa "seuraava pykälä" 17,50:een.

– Sellainen rentous työnnöstä vielä puuttuu ja sen takia kilpailussa tekniikka vähän hajoaa.

Kangasniemi ennätykseensä

Miesten kuulakisan Tampereella voitti Arttu Korkeasalo tuloksella 18,10. Aatu Kangasniemi puolestaan työnsi kuuden kilon kuulalla 19-vuotiaiden voittoon ennätyksellään 18,89.

Kangasniemen aiempi rekordi kuuden kilon kuulalla oli 18,82 viime kesältä. Hallissa hän oli työntänyt parhaimmillaan reilu viikko sitten 18,34.

Lue myös:

    Uusimmat