Kristiina Mäkelältä paras tulos puoleentoista vuoteen

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä avasi ulkoratakautensa kakkossijalla Ranskan Forbachissa käydyssä kilpailussa.

Mäkelä venytti kilpailussa loikkansa kahdesti tulokseen 13.99, joka on kotimainen kauden kärkitulos. Senni Salminen loikki saman tuloksen perjantaina Lahden gp-kisoissa.

Mäkelä hyppäsi kilpailussa vain neljästi.

– Tavoiteltiin vain neljää hyppyä ja lopetettiin, kun alkoi tulos hiipua. Tämä oli meille kunnon varmistus ja tarkistus ennen Rooman EM-kisoja. Sieltä on pitkä hyppy tulossa, Mäkelä sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Tilastoihin kelpuutetaan tulos, joka syntyi kolmannella hyppykierroksella. Tuolloin myötätuulta mitattiin juuri sallittu kaksi metriä sekunnissa.

– Haettiin ehjiä hyppyjä. Se onnistui rennon juoksun kautta erinomaisen hyvin. Ensimmäinen hyppy oli millin yliastuttu ja olisi ollut vähän pidempi, Mäkelän valmentaja Tuomas Sallinen sanoi.

Kilpailun voitti Ranskan Ilionis Guillaume huipputuloksella 14.72.

Ranskassa syntynyt tulos on Mäkelän paras lähes puoleentoista vuoteen. Viimeksi hän ylitti 14 metrin rajan tammikuussa 2023 Saksassa käydyssä hallikisassa tuloksella 14.02. Ulkoradoilla Mäkelän edellinen 14 metrin ylitys oli Münchenin EM-finaalissa elokuussa 2022. Tuolloin Suomen ennätystulos 14.64 toi hopeamitalin.

Mäkelä ei ole ylittänyt kesäkuussa Roomassa käytävien EM-kisojen tulosrajaa 14.15, mutta on kirkkaasti kisoihin oikeuttavalla sijalla rankingissa.

Juttua muokattu 26.5. kello 2042. Lisätty Mäkelän ja Sallisen kommentit.

 

Lue myös:

    Uusimmat