Kuski yritti estää kuorma-auton kaappausta Tukholmassa – joutui yliajetuksi

Tukholman iskussa käytetty Spendrups-panimon kuorma-auto varastettiin kesken tavarantoimituksen vain puolen kilometrin päässä Åhlensin tavaratalosta. Auton kuljettajan loukkaantumisesta kertovat useat ruotsalaismediat.

Kuljettaja yritti estää naamioitunutta kaappaajaa oman terveytensä uhalla, kertoo panimon tiedotuspäällikkö SVT:lle.

Kuljettaja oli pysäyttänyt autonsa Tukholman keskustassa Drottninggatanin sivukadulla sijaitsevan ravintolan luokse purkaakseen toimituksen sinne. Nimettömänä pysyttelevä kuski käveli auton perälle, kun kaappaus tapahtui.

– Hän huomasi, että naamioitunut henkilö hyppäsi kuljettajanpaikalle ja alkoi ajaa ajoneuvoa. Hän juoksi auton eteen pysäyttääkseen sen, mutta joutui sen töytäisemäksi. Siitä auto jatkoi matkaansa Drottninggatanille.

"Aivan kuin se olisi ottanut vauhtia"

Kuskilla on lieviä vammoja, mutta hän voi tiedotuspäällikön mukaan todella huonosti psyykkisesti.

– Hän on todella järkyttynyt. Pidämme huolta hänestä ja hänen perheestään.

SVT:n haastattelema silminnäkijä todisti niin ikään kaappausta, mutta ei ensin ymmärtänyt mitä oli tapahtumassa.

– Näimme miten olutkuorma-auto, joka oli hetken pysähtyneenä, oli toimittamassa olutta ravintolaan. Sitten joku tuli ja hyppäsi kyytiin. Emme ajatelleet siitä sen kummempaa, mutta sitten se alkoi peruuttaa ja katosi näkyvistämme. Yhtäkkiä auto tuli taas täyttä vauhtia ja ajoi vasemmalle Drottninggatanille Åhlensin suuntaan. Aivan kuin se olisi ottanut vauhtia. Sitten näimme useita ihmisiä makaamassa loukkaantuneena kadulla.

Perjantai-iltapäivänä sattuneessa iskussa kuoli ainakin neljä ihmistä ja viisitoista loukkaantui.

MTV paikalla Tukholmassa 2:14

Lue myös:

    Uusimmat