Mainos

Suomalainen GP3-kuski pääsee traktorin ratista tositoimiin: "On tätä jo odotettukin"

2:49

GP3-sarja jatkuu kuuden viikon tauon jälkeen Ranskassa. Sarjan toinen suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen on valmiina seuraavaan kisaviikonloppuun. 

MAINOS

Ranskan GP C Morella –
kisa myös MTV3:lla!

Perjantai: Harjoitukset klo 12.55 ja 16.55
Lauantai: 3. harjoitukset klo 13.55, aika-ajo klo 16.55
Sunnuntai: Ranskan GP klo 16.55, ennakkotunnelmat klo 15.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella. Ranskan GP poikkeuksellisesti suorana myös MTV3:lla.

C Moren sivulle pääset tästä

Vuorossa on GP3-sarjan kauden toinen kisaviikonloppu.

Videolla Jarkko Nordlund kommentoi MTV:n ja C-Moren F1-lähetyksien jatkoa. 

Paul Ricard on sarjan tiimeille kilpailutilanteessa uusi rata. GP3-talleilla on radasta kokemusta ainoastaan viime helmikuussa ajettujen talvitestien jäljiltä. 

GP3-sarjassa on ollut kuuden viikon kilpailutauko ja Laaksosella meni kaksi ensimmäistä viikkoa traktorin ratissa isää auttaessa kylvötöissä. Viimeiset kaksi viikkoa hän on valmistautunut kilpailuun tiiminsä päämajassa Valenciassa, Espanjassa. 

Uransa toisessa GP3-sarjan osakilpailussa Barcelonassa kahdeksanneksi noussut ja pistetilinsä avannut Laaksonen sanoo, että tavoite Paul Ricardilla on jatkaa siitä, mihin Barcelonassa jäätiin. 

– On tätä jo odotettukin, että pääsee kisaa vetämään. Ei ole väliä onko juhannus vai ei. Valenciassa tein perusduunia: ajoin simulaattoria ja tutustuin insinööriemme kanssa Barcelonan sekä Paul Ricardilla talvitesteistä kerättyyn dataan ja analysoimme niitä. Valmistautuminen on sujunut hyvin, Laaksonen sanoo. 

Paul Ricardin moottorirata on GP3-luokalla uusi rata, mutta Laaksosella on radasta edellisistä luokista aikaisempaa kokemusta. 

– Tänä vuonna ensimmäisen kerran urallani on edessä sellainen tilanne, että jokainen rata on jo minulle entuudestaan tuttu. Tietty meillä kaikilla on Paul Ricardilta helmikuussa ajettu talvitesti alla, josta on pohjaa rakentaa tulevaa. Toki olosuhteet viikonloppun ovat varmasti helmikuuta lämpimämmät ja se tuo oman haasteensa, Laaksonen toteaa. 

GP3-kuljettajat saavat viikonlopulle Pirelliltä käyttöönsä kolme uutta medium-seoksella varustettua rengassarjaa sekä yhden Barcelonassa käytetyn sarjan, jonka he joutuivat vapaiden harjoitusten jälkeen palauttamaan rengasvalmistajalle takaisin. 

– Paul Ricard on tekninen rata, joka sisältää monenlaista mutkaa ja kaarretta. Auton säädöissä on mentävä kompromissiratkaisuun, koska rata ei ole selkeästi nopea tai hidas. Myös renkaiden kestävyyden hallitseminen noussee taas tärkeään rooliin, Laaksonen sanoo.

– Hyvällä fiiliksellä Ranskaan kuitenkin matkataan. Kalustomme on kohtuullisen nopea, ja jos insinöörimme löytäisivät Ranskaan vielä jotain vähän lisää niin se olisi kova juttu meille. Siitä pitää lähteä, että harjoituksissa on syytä päästä jo hyvään vauhtiin ja ajaa vahva aika-ajo. Tätä kautta hyvä viikonloppu lähtee rakentumaan, Laaksonen summaa. 

GP3-sarjan toinen kisaviikonloppu:

Vapaat harjoitukset: Pe 22.6 klo 11.25

Aika-ajot:                 Pe 22.6 klo 19.50

Ensimmäinen osakilpailu: La 23.6 klo 12.30

Toinen osakilpailu: Su 24.6 klo 11.50 

Kellonajat ovat Suomen aikaa. 

GP3-sarjan pistetilanne 2/18 osakilpailua:

1. Anthoine Hubert (FRA) 32

2. Nikita Mazepin (RUS) 25

3. Giuliano Alesi (FRA) 23

....

10. Niko Kari (FIN) 4

12. Simo Laaksonen (FIN) 1 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.