Mainos

Suomalainen gourmet kiinnostaa Ranskassa

Suomessa on parhaillaan vierailulla ranskalaisten huippukokkien delegaatio tutustumassa luonnonmukaiseen ruokaan.

Suomalaisen keittiön herkut ovat tekemässä tietään markkinoille gastronomian kärkimaassa Ranskassa. Vientiyrittäjä Jarna Coadic Action Finlandista on tehnyt vuosia työtä kulinaristimaassa suomalaisen ruuan myynnin ja tunnettuuden edistämiseksi, ja nyt uurastus alkaa kantaa hedelmää.

Suomalaista lakkalohta on jo viety Ranskaan, ja se oli suursuosikki herkkukauppa Fauchonin viime vuoden joulumyynnissä.

– Suomi ei automaattisesti kiinnosta, koska me ollaan pieni maa. Mutta kun me ollaan näitä tuotteita esitelty ja hieman jalkatyötä tehty ja näytetty ihan konkreettisesti, mitä kaikkea Suomessa on, niin pikkuhiljaa nämä (ranskalaiset) alkoivat kiinnostua, Coadic kertoo.

Coadicin mukaan ruuan viennissä ulkomaille olisi Suomessa parantamisen varaa.

– Luksusmarkkinat on vaativat markkinat, joilla täytyy olla koko ajan esillä. Tämä on palveluammatti.

Suomessa vierailevista keittiömestareista monella on hallussaan yksi Ranskan arvostetuimmista kokkipalkinnoista, Meilleur Ouvrier de France -titteli. Joukossa on muiden muassa Ranskan tasavallan presidentin pääkokki Guillaume Gomez, joka kokkasi viime torstaina ruokaa presidentti François Hollanden vieraalle, Venäjän presidentti Vladimir Putinille.

Ketunleipää tarjolla

Ranskalaisten vierailu alkoi helsinkiläisravintolasta, jossa tähtikokit maistoivat muun muassa poron vasaa ja lakkaa piimällä ja ketunleivällä. Keittiömestarit vierailivat myös remontin jälkeen juuri uudelleen avatussa Helsingin Vanhassa kauppahallissa. Helsingistä kokkien matka jatkuu Varkauteen ja Kolille eri ruoantuottajien tilaisuuksiin.

Pohjoismaisessa keittiössä ranskalaisia kiinnostavat erityisesti puhtaus ja luonnonmukaisuus, marjat ja aito maku. Suomalaisista tuotteista lakkalohta on jo viety Ranskaan, ja se sai suuren suosion herkkukauppa Fauchonin viime vuoden joulumyynnissä.

– Pohjoismainen keittiö on ei niin hienosteleva, luonnollisempi keittiö. Se ei ole vain muoti-ilmiö vaan jotain, millä on paljon pohjaa, luonnehtii Fauchonin johtava ostaja Jean-Pierre Clément


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.