Puuro on ruokalaji, joka tunnetaan lähes poikkeuksetta maailman ruokakulttuureissa.
Suomessa lempeänmakuinen puuro syödään usein sellaisenaan, voisilmällä tai marjoilla höystettynä. Kansainvälisesti tarkasteltuna puuro on trendiruokaa, jossa yhdistyvät aidot maut, itse tekemisen meininki ja kokonaisuuden höystäminen omaan ruokavalioon sopivilla lisukkeilla.
Maailmalla puurobaareja
Suomalainen klassikkoruoka, puuro, on löytänyt tiensä kansainväliseksi trendiruoaksi. Puuroa niin aamiaiseksi kuin välipalaksi tarjoilevia puurobaareja löytyy jo esimerkiksi New Yorkista ja Lontoosta.
Puurobaareja löytyy myös Kööpenhaminasta, jossa toimiva ravintola Grød tarjoaa jopa yhdeksän ruokalajin puuroillallisia. Grødin tarina sai alkunsa sen omistaja Lasse Andersenin asuessa ulkomailla.
– Ihastuin puuron monipuolisiin makumahdollisuuksiin Lontoossa. Puurossa toistuvat ruokatrendien isot linjat, joissa terveys, paikallisuus ja ruuan puhtaus ovat keskipisteessä. Puuro myös vastaa tämän päivän kuluttajien toiveisiin: kunnollista ja edullista lähiruokaa, jonka valmistaminen on helppoa ja nopeaa, Lasse Andersen sanoo.
Puuro on monipuolinen herkku
Terveysvaikutuksiltaan kaura on monilla mittareilla erinomainen. Kaurapuuron sisältämästä kuidusta iso osa on beetaglukaania, jonka on todettu alentavan veren kolesterolia. Puuron terveellisyys on meille suomalaisille tuttua; moni lapsi on kasvanut puuron voimalla.
Puuro on maultaan muunneltavissa, tarjoten rajattomia makumaailmoja erilaisten vapaavalintaisten lisukkeiden avulla. Kaurapuuroa voidaan valmistaa useassa eri muodossa, yön yli turpoavasta tuorepuurosta perinteisesti keitettävään, kuumaan puuroon. Puuroa voi syödä totuttuun tapaan aamiaisena, suolaisena pääruokana tai makeilla lisukkeilla varustettuna jälkiruokana.
– Kaurapuuro on todellista suomalaista superruokaa, jossa yhdistyvät maku ja ravitsevuus. Terveellisinkään ruoka ei kuitenkaan tule syödyksi, jos sen maku ei miellytä. Miedon makuinen puuro antaa lähes rajattomat vaihtoehdot maustamiseen. Perinteisten lisukkeiden ohella kannattaa kokeilla kansainvälisissä puurobaareissa tarjoiltavia tuunakkeita, kuten tuoreita banaanilastuja, hunajaglaseerattuja manteleita tai maapähkinävoita, vinkkaa Elovenan markkinointipäällikkö Jaana Henriksson Raisiolta.
(MTV LIFESTYLE)
Uusimmat
-
21:02
HIFK:lta tyly vierasryöstö Lahdessa, Jukurit torppasi Kärpät – Tapparalle ottelupallo TPS:ää vastaan
-
20:51
HIFK-tähti Jori Lehterä sai rajun päätärskyn Lahdessa – tämä tilanne meni tuomareilta kokonaan ohi
-
20:51
Paavi pesi ja suuteli naisvankien jalkoja
-
20:36
SM-liigan puolivälierä keskeytyi todella erikoisesta syystä
-
20:35
HIFK:n kausi jatkumassa – Joonas Rask napautti näyttävän pussukan
-
20:30
9-vuotias yritti huristella autolla kouluun Yhdysvalloissa – matka päättyi lyhyeen
-
20:26
TPS-hyökkääjältä täydellinen aivopieru – Tapparalle avautui satumainen tilaisuus
-
20:10
Mitä tapahtuu autolle, jos polttoaine pääsee loppumaan? – "Mahdollisuus on olemassa"
-
20:03
Kärppiä retuutetaan rajusti Oulussa
-
20:00
Salkkarit-kurkistus julki! Hahmo tekee yllättävän ehdotuksen
-
19:49
Haagin tuomioistuin: Israelin on varmistettava humanitaarisen avun pääsy Gazaan – "Nälänhätä ei ole enää vain riski, vaan se on jo alkanut"
-
19:25
TPS-hyökkääjä sikaili itsensä suihkuun – Tappara myrskyää Nokia Arenassa
-
19:23
Bensan riittämisestä pääsiäisen yli huolta – "Katsotaan, kuinka kauan tulee"
-
19:00
HIFK:lla räväkkä alku Lahdessa – Marleau hiljensi Isku Areenan, Leo Komarov sai jo lämpöä
-
18:58
Jere testasi hitiksi nousseen sitruunakikan – lopputulos yllätti: "Mitä ihmettä?"
-
18:56
Venäjän sotilaskone on pudonnut mereen Krimin rannikolla
-
18:47
Alma Median mainosmyynnin muutosneuvottelut päättyivät
-
18:45
Michael Jacksonin lapset tekivät harvinaisen, julkisen näyttäytymisen punaisella matolla
-
18:32
Valioliiga-tähden uhkapeliskandaalissa käänne – uusia syytteitä
-
18:24
Ei kannata ohitella! Poliisi pamauttaa luvun: Näin moni on jo menettänyt korttinsa tänä pääsiäisenä
-
Lataa lisää