Kuva: Karanneet hevoset nelistivät Veeran työpaikan pihaan Mikkelissä – somepäivitys johdatti reissussa rähjääntyneiden konien jäljille

Mikkelin Suonsaaressa näkyi sunnuntai-iltana nelijalkaisia lenkkeilijöitä, kun paikallisen tallin kaksi hevosta oli karannut. Paikalle sattunut Veera Salonen ei ollut tapauksesta yllättänyt.

– Olin työvuorossa siinä rakennuksessa jonka pihaan hevoset tuli. Näin valvontakameroista ne pihalla. Hevosia oli kaksi. En ollut kovinkaan yllättynyt, koska lähistöllä on hevospaikkoja ja hevoset ovat aiemminkin karkailleet alueella, Salonen kertoo.

Salonen soitti hätäkeskukseen ja jakoi kuvan Mikkelin Puskaradioon.

– Kun huomattiin hevoset, lähdettiin työkaverin kanssa pihalle ja yritettiin ottaa niitä kiinni, mutta hevoset eivät antaneet ottaa kiinni. Rauhallisia olivat, mutta hieman reissussa rähjääntyneitä.

Onnellinen loppu pakkasesta huolimatta

Muutama ulkopuolinen auttaja oli lähtenyt etsimään hevosia Facebook-päivityksen perusteella ja olivat myös onnekseen saaneet ne kiinni.

– Poliisit eivät minun tietääkseni auttaneet, he jututtivat näitä ulkopuolisia auttajia, ja me käytiin myös jutulla heidän kanssaan siinä työpaikan pihalla. Nämä auttajat saivat hevoset kiinni. Ainakin niin annettiin ymmärtää, kun sinne puskaradion julkaisuun kirjoitettiin, että hevoset on saatu kiinni.

Mikkelin poliisista kommentoidaan, että onneksi hevoset pääsivät turvallisesti kotiin pakkasesta huolimatta.

– Naapuri löysi hepat ja tapauksessa ei onneksi ollut mitään sen ihmeellisempää.

Heinämoottoreiden karkumatkalla oli siis onnellinen loppu.

Lue myös:

    Uusimmat