Sunny Car Centerin konkurssipesä vaatii Kiemungilta edelleen yli 90 000 euron korvauksia

Sunny Car Centerin konkurssipesä vaatii Hämeenlinnan kaupunkia yhtiön hallituksessa edustaneelta Iisakki Kiemungilta lisäkorvauksia.

Surullisenkuuluisan autokauppakeskushankkeen jälkipuinti jatkui tiistaina alkaneella käsittelyllä Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa. Kiemunki on aiemmin toiminut muun muassa Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

Tällä kertaa oikeudessa kysymys on siitä, että konkurssiin vuonna 2015 menneen autokauppakeskushankkeen ex-toimitusjohtajalle Markku Ritaluomalle olisi maksettu ylisuurta palkkaa ja näin olisi tehty hallaa konkurssipesän velkojille.

Kiemungilta vaaditaan yli 93 000 euron korvauksia

Riidassa konkurssipesä vaatii Kiemungilta yli 93 000 euron korvauksia tällä perusteella. Kiemunki on kiistänyt kanteen ja vaatii, että se hylätään tai että korvausvastuuta ainakin sovitellaan.

Viime vuoden huhtikuussa käräjäoikeus tuomitsi Ritaluoman maksamaan lähes 6,2 miljoonan euron korvaukset konkurssipesälle. Tästä Kiemungille yhteisvastuullisesti määrätty osuus on 350 000 euroa. Kumpikin on ilmoittanut, ettei heillä ole varaa korvausten maksamiseen ja he ovat valittaneet tuomiosta hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat