Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Diabetes nielee yhä suuremman osan sote-menoista, potilaat jättäneet lääkkeitä ostamatta hallituksen leikkausten takia

Tampereen yliopiston vielä julkaisemattoman tutkimuksen mukaan diabeteksen kustannukset yhteiskunnalle ovat kasvaneet lähes neljään miljardiin euroon vuodessa, kertoo Sunnuntaisuomalainen. Sen mukaan vielä kymmenen vuotta sitten kulut olivat 2,7 miljardia.

Diabetesliiton puheenjohtaja Tommi Vasankari kertoo Sunnuntaisuomalaiselle, että noin neljän miljardin euron kuluihin on laskettu mukaan diabeetikoiden sairaanhoito sekä sairauspoissaolojen, ennenaikaisten eläköitymisten ja kuolemien aiheuttamat kulut.

Sunnuntaisuomalaisen mukaan diabeteksen hinta yhteiskunnalle on merkittävä. Sen mukaan esimerkiksi vuonna 2014 terveydenhuoltoon käytettiin yhteensä 19,5 miljardia.

Myös hallituksen leikkaukset lääkekorvauksiin ovat heikentäneet diabeteksen hoitoa. Diabetesliiton Tommi Vasankari kertoo Sunnuntaisuomalaiselle, että järjestö on saanut tietoa omilta paikallisyhdistyksiltään ja apteekeilta.

Tietojen mukaan jotkut potilaat jättävät esimerkiksi lääkkeitä ostamatta, koska niiden hinta potilaalle on noussut. Diabetesliiton mukaan tämä voi kostautua lähivuosina liitännäissairauksien lisääntymisenä kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.