Sunneva Sjögrenilla oli yksi erityisen paha tapa ennen elämäntaparemonttia: "Katastrofaalisin juttu oli..."

0:59
Missikeisarinna kertoo ruokatottumuksistaan, joista hämmästyy itsekin.

Sunneva Sjögren havahtui tekemään isoja korjausliikkeitä elämäntapoihinsa Olet mitä syöt -ohjelmassa.

Lääkäri Pippa Laukka laittaa jälleen tunnettujen suomalaisten elintapoja kuntoon Olet mitä syöt -ohjelmassa. Kauden kolmannessa jaksossa Laukan ohjauksessa nähdään Miss Suomi -kilpailua luotsaava Sunneva Sjögren.

Sjögren kertoi MTV Uutisille tuoreeltaan ohjelman kuvausten jälkeen, että ennen projektin alkua hän oli usein väsynyt ja olo oli "uuvahtanut": Sjögrenin mukaan kuvauksissa tehdyistä verikokeista selvisikin, että hänen rauta-arvonsa olivat hälyttävän alhaalla ja hänellä oli D-vitamiinin puutostila. 

– Sieltähän se löytyi sitten, että miksi on niin väsynyt, Sjögren muistelee. 

Naisen mukaan hänen kuntonsa oli ennen projektin alkamista hänen mielestään retuperällä, sillä liikunnasta oli tullut pidettyä merkittävän pituinen tauko. 

Sjögren kertoo, että yksi huono tapa oli kuitenkin ylitse muiden hänen kohdallaan. 

– Katastrofaalisin juttu oli tämä mun karkkiaddiktio, miksi olen itse sen nimittänyt. Epäsäännöllistä rytmiä ja sitten napostelua. 

– Söin sekä terveellistä että epäterveellistä ruokaa, niin ruokarytmi oli vähän vinksin vonksin ja korvasin ruokaa esimerkiksi karkilla. Sehän ei ole kovinkaan terveellinen juttu. 

Erityisesti Sjögren kiittelee sitä, että projektin alussa tehdyt löydökset olivat kuitenkin asioita, joihin pystyy vielä vaikuttamaan omia elämäntapoja muuttamalla. 

– Se oli mulle todella silmiä avaava juttu. Mulla on kuitenkin isä menehtynyt ALS-tautiin 55-vuotiaana ja mun veli kuoli 18-vuotiaana kolarissa, niin itselle tuli sellainen olo, että miksi rupean itse tuhoamaan itseäni, vanhentamaan ja tekemään hallaa itselleni väärillä elämäntavoilla. Se oli tosi iso herätys siihen, että mikä se liikunnan ja ruuan merkitys on. Tähän, että pysyy terveenä ja pystyy itse huolehtimaan siitä mahdollisimman pitkään täällä.

Yllä olevalla videolla paljastuu, mitä kaikkea Sunneva Sjögrenin kaapista paljastuu. 

Olet mitä syöt alkaa keskiviikkoisin mtv-palvelussa ja klo 20 MTV3-kanavalla. Seuraava jakso katsottavissa ennakkoon mtv-palvelussa. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja