Suninen harmissaan: Auto meni melkoisen rikki

Teemu Suninen joutui keskeyttämään Meksikon  MM-rallin ensimmäisenä varsinaisena kilpailupäivänä. Yllättävä tilanne rallin toisella erikoiskokeella rikkoi miehen Fordia sen verran, että matkan jatkaminen ei ollut mahdollista.

Ralli alkoi torstai-iltana Guanajuaton kaupungissa ajetulla yleisöerikoiskokeella. Sen Suninen kiersi kelpo aikaan, ja lähti perjantain lenkille vain 1,5 sekuntia rallia johtaneen Esapekka Lapin perässä.

Yritystä päivään lähtiessä oli tavanomaisesti paljon, ja ajo sujui 31-kilometrisellä EK2:lla mainiosti, kunnes Suninen kohtasi odottamattomia ongelmia.

- Ajo sujui puhtaasti siihen asti. Erikoiskokeen puolivälissä oli sellainen alamäkipaikka, johon piti jarruttaa. Menetin siinä auton hallinnan ja osuin oikealla eturenkaalla kallioon, Suninen kertoi.

Hyvällä tuurilla vastaavista tilanteista voi selvitä pelkällä rengasrikolla, mutta nyt osuma oli sen verran raju, että kilpailu jäi Suniselta ja kartanlukija Marko Salmiselta väistämättä kesken.

- Auto meni melkoisen rikki, me ollaan Markon kanssa kunnossa, mutta katsotaan, saako tiimi auton vielä huomiseksi kuntoon, jotta voisimme jatkaa kilpailua.

M-Sportin tiimi arvioi perjantai-iltapäivän aikana auton vaurioita tarkemmin, minkä jälkeen selviää, voiko Suninen jatkaa kilpailua Ralli2:ssa. 

Sunisen auton vauriot.

Lue myös:

    Uusimmat