Mainos

Suloinen uusioperhe – 10-vuotias koirarouva Hiittinen adoptoi orvoiksi jääneet kissanpennut

Pienten kissojen ikävän alun saanut elämä muuttui parempaan suuntaan perheen koiran otettua roolin niiden sijaisäitinä.

Rikka Aapalahden perheen kissa synnytti joulun alla kolme tervettä pentua. Emo ei kuitenkaan voinut hyvin, mutta kissamaiseen tapaan se peitti sairautensa. Pentujen nukkuessa emo oli kuitenkin hiipinyt saunaan piiloon ja kuollut ennen kuin perhe ennätti huomata oireita ja viedä sitä eläinlääkäriin.

Yhtäkkiä Aapalahdilla oli kolme pientä orpoa kissaa, jotka eivät ottaneet kunnolla vastaan niille tarjottua maidonvastiketta. Apu tuli kuitenkin yllättävältä taholta. Perheen 10-vuotias lapinporokoirarouva Hiittinen oli hankittu alun perin jalostustarkoitukseen, mutta se ei ollut hyväksynyt yhtäkään urosta lähelleen.

Hiittinen oli silti selkeästi toivonut pentuja itselleen: sillä oli valeraskauksia ja se seurasi kiinnostuneena muiden perheen lemmikkien pentuja. Aapalahti esitteli pienet pennut Hiittiselle, joka muutamassa minuutissa kävi kyljelleen kissojen luo.

– Pennuilla oli hirveä nälkä, mutta niillä meni jonkin aikaa ennen kuin ne uskalsivat Hiittisen luo juomaan maitoa, Aapalahti kertoo MTV Uutisille.

– Seuraavana päivänä ne käyttäytyivät ihan kuin Hiittinen olisi niiden äiti.

Hittinen ihastui uusiin pentuihinsa ikihyviksi: ensimmäisinä päivinä se nuoli pentuja kissaemojen tapaan sellaisella innolla, että pennut olivat litimärkiä.

Kuusiviikkoiset pienokaiset opettelevat nyt elämää uuden äitinsä kanssa. Samalla ne ovat omaksuneet Aapalahden mukaan myös koiramaisia tapoja ja ihmettelevät kovasti vanhempaa kissasiskoaan.

– Ne juoksevat häntä pystyssä toisen lapinporokoiramme ja ihmisten perässä laumana koiranpentujen tapaan. Ne eivät myöskään säpsähtele pienten kissojen tapaan, mutta reagoivat, kun puhun koiralle matalalla äänellä, Aapalahti luettelee.

Kaksi pennuista muuttaa kuuden viikon päästä uusiin koteihin, mutta tyttöpentu jää asumaan Aapalahden perheeseen.

– Hiittiselle on pakko jättää tytär, kun se on joutunut odottamaan sitä kymmenen vuotta. Eihän tässä ole vaihtoehtoja.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Uusimaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.