Mainos

Orvot kissanpennut löytyivät tehtaasta Kouvolasta – Hirra-koira ryhtyi keinoemoksi

Kouvolasta löydetyt orvot kissanpennut saivat Hirra-koirasta keinoemon.

Stora Enson Anjalankosken tehtaan työntekijät löysivät viime viikon alkupuolella kolme pientä kissanpentua, joiden emoa ei näkynyt missään. Vain viikon ikäiset pennut toimitettiin Kouvolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin.

Eläinsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsenellä Mea Uskilla on ennenkin ollut pieniä pentuja hoidossa, joten hän otti ne mielellään kotihoitoon.

Kolmen pennun pesue kasvoi tällä viikolla vielä yhdellä, kun vanhalta maatilalta löytyi yksinäinen pikkukissa Hellevi. Muita pentuja viikon vanhempi kissa on sopeutunut porukkaan hyvin.

Koira otti pennut hellään huomaansa

Pennut ovat kotiutuneet Uskin luokse hienosti, etenkin kun apuna on Uskin koira Hirra. Entlebuchinpaimenkoira on jo kokenut keinoemo, ja se on ottanut pienokaiset luontevasti hellään huomaansa.

Hirra huolehtii pennuista kuin omistaan. Se tarkkailee jatkuvasti, että kissoilla kaikki on kunnossa, nuolee kissojen naamat ja korvat puhtaiksi ja auttaa niitä vessapuuhissa. Hirra ottaa kissat myös nukkumaan kainaloonsa ja antaa niiden imeä nisiään, vaikka maitoa ei tulekaan.

– Hirra on ollut korvaamaton apu, Uski kertoo.

Hirralla on ennenkin ollut kissapesue hoivattavanaan, joten se tietää mitä tekee. Myös perheen nuorempi koira Verka seuraa tarkkaavaisena Uskin puuhia ja opettelee kissanhoitoa matkimalla Hirraa.

Etsivät vielä uutta kotia

Stora Enso halusi ryhtyä tehdasalueelta löytyneille kissoille kummiksi, ja sponsoroi kullekin pennulle starttirahan. Kissojen nimiksi annettiin Stora, Enso ja Kymi.

Kissanpennut etsivät vielä pysyvää kotia, sillä niillä on vielä pitkä matka luovutusikään. Kouvolan seudun eläinsuojeluyhdistyksen käytäntönä on, että kissoista voi tehdä varauksia vasta kun ne ovat 12 viikon ikäisiä ja niille on annettu ensimmäiset rokotukset.

Nämä pennut ovat valmiita uuteen kotiin syyskuun alussa.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.

Juttua muokattu 30.6. klo 10.24. Anjalankoski korjattu Kouvolaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja