Suloinen kuva: Merivartiokoira lbu Ceppo on siirtynyt eläkkeelle 10 vuoden kunniakkaan virkauran jälkeen

Merivartiokoira lbu Ceppo on siirtynyt eläkkeelle 10 vuoden kunniakkaan virkauran jälkeen, kertoo Länsi-Suomen merivartiosto.

Merivartioston mukaan Ceppo palveli koko uransa Porin merivartioasemalla ja Cepon ohjaajana on toiminut vanhempi merivartija Timo Nieminen. Ceppo on kotimaan palveluksen lisäksi osallistunut myös Frontex-operaatioon Bulgarian rajalla.

Ceppo on löytänyt kadonneita henkilöitä pelastusetsintätehtävissä kaksi kertaa, tehnyt useita huumausainelöytöjä sekä osallistunut useana vuonna virkakoirien huume SM-kisoihin, voittaen mestaruuden kerran ja ollen kerran hopealla.

Ceppo osoitti koko virkauransa hyvää oppimis- ja sopeutumisoppimiskykyä merivartiokoiralle vaadittaviin työtehtäviin.

– Cepon suuria saappaita on täyttämässä uusi tulokas lbu Cunto. Cunto suoritti viime viikolla hyväksytysti rajakoirien käyttöönottotarkastuksen.

–  Cunto on vasta vajaa 2-vuotias ja toivomme hänelle yhtä pitkää virkauraa kuin mentorillaan. Ceppo jää Niemiselle kotikoiraksi ja Cunto jatkaa Porin merivartioasemalla Niemisen ohjauksessa, Cepon viitoittamalla merivartiokoiran virkatiellä, vai pitäisikö sanoa laineilla, merivartiosto kirjoittaa tiedotteessaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja