Riitta yritti napata sieviä lintukuvia, sen sijaan kameralle tallentuivatkin taistelevat tiaiset – katso mielettömän hieno kuvasarja!

Katso näyttävät kuvat! Lintujen ruokahetki yltyi valtataisteluksi 0:37
Katso koko upea kuvasarja taistelevista tiaisista!

Valokuvaus- ja luontoharrastaja ikuisti kaksi väritäplää Pohjois-Karjalassa Liperissä. Katso videolta kuvasarja, jossa linnut mittelevät ruokintapaikan herruudesta.

Valokuvaus- ja luontoharrastaja Riitta Nevalainen-Mäenharju ikuisti tiaiset lumimaiseman keskellä. Lopputulos yllätti hänet, sillä sievien lintukuvien sijaan hän saikin verrattain hurjia otoksia parivaljakon ruokailusta.

– Ajattelimme, että saamme vain sellaisia söpöjä, kivoja ja nättejä kuvia. Mutta onkin yllättäen aika uhkaavan näköinen tilanne, kun lintu lähestyy ruokintapaikkaa. Se oli aika hauska ilmiö, Nevalainen-Mäkiharju kertoo.

Värityksen perusteella toinen linnuista on talitiainen ja toinen sinitiainen. 

Ruokintapaikalla pyörii varsinaisia persoonia

Nevalainen-Mäkiharju laittoi kuvausta varten kipon terassin kaiteelle, aivan talviruokintapaikan tuntumaan. Pian tiaiset lehahtivat paikalle marjojen ja pähkinöiden houkuttelemina. Otokset hän nappasi keittiön ikkunan läpi.

– Siinä syntyi ihan tappelutilanteitakin. Siellä on oikeita ruokintapaikan riiviöitä, jotka rajoittavat toisten ruokintapaikalle tulemista. Sieltä löytyy ihan oikeita persoonia, Nevalainen-Mäkiharju kuvailee.

Hän kertoo, että ruokintapaikalle saapuu monen näköisiä ja luonteisia lintuja. Otollisin hetki lintujen kuvaamiseen on Nevalainen-Mäkiharjun mukaan aamupäivällä.

Juttua korjattu 18.50: Toinen linnuista on värityksen perusteella sinitiainen. Aikaisemmin jutussa puhuttiin kahdesta talitiaisesta.

Lue myös:

    Uusimmat