Mainos

Sudet purivat 7-vuotiasta Ähtärin eläinpuistossa – esitutkinta lopetettu

Seitsemänvuotiaalle pojalle käsivammoja aiheuttaneen Ähtärin susiturman esitutkinta on lopetettu, poliisi kertoi perjantaina. Poika sai helmikuussa käteensä vakavat vammat, kun kaksi sutta kävi hänen käteensä kiinni.

Syyttäjä teki päätöksen esitutkinnan lopettamisesta tutkinnanjohtajan esityksestä. Asiaa tutkittiin sekä vammantuottamuksena että terveysrikoksena.

Poliisi toteaa, että terveysrikos edellyttää tahallisuutta tai törkeää huolimattomuutta.

– Poliisin suorittamien tutkintatoimien perusteella on käynyt ilmi, ettei kukaan ole tahallaan tai törkeällä huolimattomuudella laiminlyönyt kuluttajaturvallisuuslain säännöksiä, tiedotteessa sanotaan.

Epäillyn vammantuottamuksen osalta tutkinta päätettiin, kun poliisille ilmoitettiin, ettei asiassa vaadita vammantuottamuksesta rangaistusta. Poliisi kertoo, että ehti suorittaa tapahtumapaikkatutkinnan ja puhutti paikalla olleita aikuisia. Lisäksi pyydettiin asiantuntijalausunto Turvallisuus- ja kemikaalivirastolta, jonka asiantuntija teki poliisin kanssa tarkastuksen pari päivää tapahtuneen jälkeen.

Kaksi sutta kävi käteen kiinni

Poika oli mennyt susiaitauksen ääreen 21. helmikuuta Ähtärin eläinpuistossa. Hän oli poliisin mukaan laittanut kätensä niin lähelle, että susi pystyi tarttumaan käteen ja vetämään sen aitauksen sisäpuolelle. Heti sen jälkeen toinen susi tarttui pojan käteen.

Poika vietiin hoidettavaksi Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. Poliisi ei kommentoi, mikä on pojan terveydentila nyt.

Poliisi on aiemmin kertonut, että paikalla olleet ihmiset saivat lopulta irrotettua sudet pojan kädestä.

Ähtärin eläinpuistossa tehostetaan säännöksiä ja ohjeistuksia siitä, missä yleisö voi olla, kertoi toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi. Osa ohjeistuksista on hänen mukaansa jo käytössä.

– Kerrotaan entistä selkeämmin, missä eläimiä kuuluu katsella.

Eläinpuistosta kerrottiin helmikuussa, että susiturman tapaus sattui yleisöalueen ulkopuolella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.