Naisen kuolema Isossa Omenassa: Poliisi epäilee kuutta turvallisuusalan työntekijää kuolemantuottamuksesta

Aiemmin julkaisematon video Ison Omenan kiinniottotilanteesta, jossa kuoli 35-vuotias nainen 3:32
MTV Uutiset sai käsiinsä aiemmin julkaisemattoman video Ison Omenan kiinniottotilanteesta.

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedottaa saaneensa valmiiksi tutkinnan tapauksessa, jossa nainen menehtyi kauppakeskus Isossa Omenassa 7. tammikuuta. Tapaus siirtyy nyt syyttäjälle.

Poliisin mukaan naisen kuolemaa edelsi kiinniotto, jonka eri vaiheissa mukana oli kuusi turvallisuusalan työntekijää. Heistä osa oli järjestyksenvalvojia ja osa vartijoita. 

Turvallisuusalan työntekijöiden tarkoituksena oli saattaa nainen ulos kauppakeskuksesta, sillä hän pyrki sanallisista kehotuksista huolimatta lähestymään kauppakeskuksessa tapahtumahetkellä ollutta miestä, poliisi kertoo. 

Esitutkinnassa selvisi, että mies oli jo aiemmin turvautunut vartijoiden apuun naisen lähestymisten vuoksi. 

Nainen alkoi vastustaa järjestyksenvalvojia, minkä seurauksena nainen vietiin maahan, poliisi tiedottaa. Hänelle laitettiin käsiraudat, ja häntä pidettiin aloillaan useamman henkilön toimesta, poliisi kirjoittaa.

Tilanteen aikana nainen todettiin elottomaksi. Häntä yritettiin elvyttää, mutta hän kuitenkin menehtyi tapahtumapaikalle.

− Poliisi epäilee kaikkia kuutta turvallisuusalan työntekijää kuolemantuottamuksesta. Kaikki rikoksesta epäillyt henkilöt kiistävät syyllistyneensä rikokseen, kertoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Jyrki Kallio poliisin tiedotteesta.

Poliisi sanoo, ettei se voi avata naisen kuolemansyytä yksityiskohtaisesti, koska kyseessä on salassa pidettävä tieto. Poliisi on kuitenkin jo aiemmin kertonut, että kuolinsyy ei ollut tukehtuminen.

Poliisi tekemä esitutkinta on valmis, ja tapaus siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. 


 

Lue myös:

    Uusimmat