Sudanissa voimakkaat tulvat ovat kestäneet jo kuukausia – vaikuttaneet lähes 830 000 ihmisen elämään

Sudanissa kuukausia kestäneet voimakkaat tulvat ovat vaikuttaneet lähes 830 000 ihmisen elämään, YK kertoi torstaina. Niilin vedet alkoivat vihdoin vetäytyä muutamaa päivää ennen YK:n ilmoitusta.

YK:n humanitaaristen asioiden koordinointitoimisto OCHA:n Sudanin toimiston mukaan lähes 166  000 asumusta on tuhoutunut tai vahingoittunut tulvien seurauksena. Tulvavesiä on ollut Koillis-Afrikassa sijaitsevassa valtiossa heinäkuun puolivälistä lähtien.

Yli puolet niistä, joihin tulvat ovat vaikuttaneet sijaitsevat viidessä Sudanin 18 osavaltiosta: Pohjois-Darfurissa, Länsi-Darfurissa, Khartumissa, Sinisellä-Niilillä sekä Sennarissa, OCHA kertoi raportissaan.Sudanin pelastuspalvelun mukaan maassa on kuollut tulvien vuoksi 124 ihmistä ja 54 on loukkaantunut.

Sudan pyysi tulvien keskellä apua kansainväliseltä yhteisöltä

Sudan vetosi syyskuun puolivälissä kansainväliseen yhteisöön saadakseen lisäapua katastrofaalisten tulvien vaikutuksien selättämiseksi. Maan hallinto myös julisti aiemmin kolmen kuukauden mittaisen hätätilan tulvatilanteen vuoksi.

Sudanin hallinto ja YK ovat varoitelleet myös siitä, että riski saada vesitse kulkeutuva tauti on kasvanut kriisin keskellä. Lisäksi tulvat ovat vaikeuttaneet toimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Sudanissa on tavallisesti kovia sateita kesäkuulta lokakuulle, ja maassa on joka vuosi voimakkaita tulvia. Viranomaisten mukaan Sinisen-Niilin vedet ovat kuitenkin olleet ennätyskorkealla. Vedenpinnan tason tilastointi aloitettiin yli sata vuotta sitten.

Sininen-Niili liittyy Valkoiseen-Niiliin Sudanin pääkaupungissa Khartumissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja