Sudania vuosikymmeniä hallinnut presidentti Bashir erosi

Sudanin presidentti Omar al-Bashir on eronnut, kertoo uutistoimisto Reuters Twitterissä. Parhaillaan neuvotellaan vallansiirron yksityiskohdista.

Sudanin armeija kertoi jo aikaisemmin televisiossa antavansa pian "tärkeän ilmoituksen". Bashirin erosta ei toistaiseksi ole vielä kerrottu virallisesti. Sen sijaan televisiossa on soitettu taukoamatta marssimusiikkia.

–  Odottelemme edelleen tärkeää ilmoitusta. Emme lähde täältä, ennen kuin tiedämme, mikä se on. Sen kuitenkin tiedämme, että Bashirin on lähdettävä. Olemme saaneet tarpeeksemme tästä hallinnosta: 30 vuotta alistusta, korruptiota, ihmisoikeusrikoksia. Nyt riittää, uhosi nimettömänä pysytellyt mielenosoittaja uutistoimisto AFP:lle.

Vallankaappauksella valtaan vuonna 1989 noussut Bashir kuuluu pisimpään Afrikassa vallassa olleisiin valtionpäämiehiin. Kansainvälinen rikostuomioistuin (ICC) haluaa hänet oikeuden eteen vastaamaan kansanmurhaa ja sotarikoksia koskeviin syytteisiin.

Viranomaisten mukaan ainakin 49 ihmistä on saanut surmansa hallintoa vastustaneissa mielenosoituksissa sitten joulukuun.

Lue myös:

    Uusimmat