Mainos

Stubbin ensimmäinen tukijalista on lyhyt: "Yhteiskunta menossa liian kovaksi, uskon vahvasti empatiaan"

2:12

Alexander Stubbin lista tukijoistaan oli vielä melko lyhyt, kun hän avasi tänään puheenjohtajakampanjansa. Puheenjohtajakisa ei ole vielä kunnolla pyörähtänyt käyntiin, koska sisäministeri Petteri Orpo ei ole vielä kertonut suunnitelmistaan.

Tähän mennessä kisaan on ilmoittautunut Stubbin lisäksi vain kansanedustaja Elina Lepomäki.

Stubb esitteli maanantaina toimittajille kampanjaansa Espoon Haukilahdessa, vesitornin huipulla olevassa ravintolassa. Espoon aurinkoinen merenrantamaisema välkkyi taustalla, kun Stubb asettui televisiokameroiden eteen kertomaan halustaan päästä johtamaan kokoomusta vielä toiselle kaudelle.

Kampanjaa vetävä kansanedustaja Kai Mykkänen ei vältellyt korulauseita puhuessaan Stubbin puolesta.

– Täältä näkee kauas. Kutsuimme teidät tänne maalataksemme teille sen vireen kampanjaan, jolla Alex tullaan valitsemaan, Mykkänen sanoi.

Kansanedustajista Stubbia tukevat myös opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, Juhana Vartiainen ja Eero Suutari. Mykkäsen ohella kampanjaa vetää viime kauden kansanedustaja Anu Urpalainen.

Kokoomuksen 13:sta piirin puheenjohtajasta istuvan puheenjohtajan tukijoukkoihin on ilmoittautunut 5 puheenjohtajaa.

Yhteiskunta kovenemassa

Stubb sanoi ajavansa maltillista keskusta-oikeistolaista linjaa ja oli huolissaan aggressiiviseksi muuttuneesta yhteiskunnallisesta keskustelusta.

– Uskon vahvasti välittämiseen, empatiaan ja lämpöön. Voi kuulostaa, että tämä on sinisilmäistä höttöä, mutta mielestäni olemme menossa kohti liian kovaa yhteiskuntaa.

Mykkäsen mielestä saavutusten pitäisi puhua istuvan puheenjohtajan puolesta. Hän laski tämän saavutuksiksi muun muassa kauppojen aukioloaikojen vapauttamisen sekä kilpailukykysopimuksen ja paikallisen sopimisen etenemisen.

– Hallitusohjelma viritti odotukset tavattoman korkealle. Me onnistuttiin siinä neuvottelujoukkueena Alexin johdolla erittäin hyvin. Aivan kaikkea ei aina saa toteutettua. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja