Stubb väittelystä Weberin kanssa: Lähinnä pehmeää ja kivaa jutustelua – "Varmaan sain tuotua muutamia omia viestejä esiin"

Euroopan kansanpuolueen EPP:n kärkiehdokkuutta tavoittelevat Alexander Stubb ja Manfred Weber kohtasivat tänään kampanjan ainoan kerran väittelyssä. Stubb kommentoi MTV:lle väittelyn olleen enemmänkin "pehmeää ja kivaa jutustelua", jossa saatiin vain vähän eroa ehdokkaiden välille.

– Varmaan sain tuotua esiin muutamia omia viestejä, jotka liittyvät arvoihin, liberaaliin demokratiaan, oikeusvaltioon, vapauteen, tasa-arvoon, ihmisoikeuksiin ja perusoikeuksiin – ihmisoikeuksiin ja ihmisarvoon ylipäänsä.

Molemmat ehdokkaat toivat väittelyssä esiin ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeyden, mikä selvästi oli puoluekokousyleisön mieleen.

– Aika hyvin näytti olevan vastaanottoa ilmastonmuutoksen torjumiselle, mutta kun puhuu digitaalisesta vallankumouksesta, jengiä alkaa jännittämään, Stubb sanoi.

Aktiivista kampanjointia

Stubb on kampanjoinut aktiivisesti viimeiseen asti, vaikka tiedostaa saksalaisen Weberin vahvan ennakkosuosikkiaseman. Hän on saanut tukea kaikilta EPP:n valtionjohtajilta.

– Jos kaikki julkiset äänet lasketaan, niin hävisin tämän 6–0. Se on ihan selvää.

– Ymmärrän sen tulokulman, jos Saksan liittokansleri pyytää, että voitko tukea ehdokastani, niin tottakai ne sen tekevät. Mulla on jäänyt tosi hyvä tunne kampanjoinnista eilen ja tänään. Vastaanotto on ollut myönteinen, ja vaikka on kisa päällä, niin ei ole ollut toisten haukkumista tai mollaamista.

Lue myös:

    Uusimmat