Stubb mahdollisuuksistaan kärkiehdokkaaksi: Loppupeleissä Helsinki ratkaisee kaiken

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb on tehnyt kampanjaa Euroopan kansanpuolueen (EPP) kärkiehdokaskilpailussa kaksi ja puoli viikkoa. Aktiivinen kiertely kentällä on johtanut siihen, että hän uskoo omien mahdollisuuksiensa kasvaneen.

Video: Katso yltä syvääluotaava haastattelu Alexander Stubbin näkemyksistä kansainväliseen kehitykseen ja EU-politiikkaan liittyen!

– Kampanjan alussa uskoin, että voisin saada 20 prosenttia äänistä. Nyt uskon, että voisin saada 30, kun on 2,5 viikkoa aktiivista kampanjointiaikaa jäljellä, Alexander Stubb arveli tänään tiedotustilaisuudessaan Helsingin Lasipalatsissa.

Stubbin vastaehdokkaalla, saksalaisella Manfred Weberillä on vahva tuki taustalla. Stubb uskoo, että hänen poliittinen kokemuksensa Suomen pää-, valtiovarain-, sekä ulkoministerinä myös painaa paljon.

Stubb on tämän lisäksi ollut europarlamentaarikkona vuosina 2004-2008, ja nyt Euroopan investointipankin varapääjohtajana. Stubb nostaa kampanjassaan esille perinteisiä eurooppalaisia arvoja kuten ihmisarvon, oikeudenmukaisuuden ja suvaitsevaisuuden. 

EPP valitsee kärkiehdokkaansa EU-komission puheenjohtajaksi marraskuun alussa Helsingissä järjestävässä kongressissa. Stubbilla on tiedossa kova loppukampanja ennen sitä.

– Kyllä se tässä kisassa tulee olemaan ratkaisun hetki. Koska silloin kaikki delegaatit pääsevät näkemään kasvotusten molemmat ehdokkaat. Tällä hetkellä taistellaan siitä, että pystyy mahdollisimman monta tapaamaan. Aktiivinen kampanja on liikkeellä Pariisissa, Varsovassa, Strasbourgissa, Berliinissä, Ateenassa, Lissabonissa, Barcelonassa, Madridissa ja Brysselissä. Kiertämistä riittää, mutta loppupeleissä Helsinki ratkaisee kaiken, Stubb toteaa.

734 delegaattia äänestää EPP:n kärkiehdokkaasta Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat