Mainos

Stubb torjuu Terhon puheet turvapaikkakriisin kuluista: Keskustelu ohjaa harhaan

1:52

Perussuomalaisten mielestä turvapaikkakriisin kulut pitäisi siirtää menokehyksen ulkopuolelle. Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kertoi puolueen kannan Ylen Ykkösaamussa.   

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) torjui Terhon puheet tuoreeltaan kokoomuksen puoluevaltuustossa.  

– Keskustelu kehysten ulkopuolelle menosta ohjaa harhaan. Pitää pysyä kehysten sisällä, pitää kiinni sopimuksista ja hallitusohjelmasta. Hallitus joutuu tekemään huhtikuussa säästöpäätöksiä, Stubb sanoi.  

Terhon mukaan perussuomalaiset ei halua nähdä tilannetta, jossa leikataan suomalaisten palveluja ja ohjataan rahaa maahanmuuttajien kustannuksiin. Rahat pitäisi hankkia joko verottamalla tai ottamalla lisää velkaa. Terhon mukaan lisävelka olisi todennäköisempi ratkaisu.   

Terhon mukaan lisävelka ei olisi ongelma, koska EU:ssa on sovittu, ettei turvapaikkakustannuksia oteta huomioon, kun euromaiden alijäämiä arvioidaan. Suomi ei näin ollen joutuisi näiden menojen takia ylisuuren alijäämän menettelyn piiriin.

– Lähdetään siitä, että summa minimoidaan, mikä turvapaikkakriisistä aiheutuu. Jaa lähdetään siitä, että tämä ei saa koskaan toistua samassa mittakaavassa.  
Terhon mukaan ehdotus ei ole radikaali, sillä myös muut vaikeasti ennakoitavat menot, kuten esimerkiksi työttömyyden aiheuttamat menot ovat kehyksen ulkopuolella.  

Lisävelan ottaminen on Terhon mukaan parempi ratkaisu kuin lisäleikkaukset. Hän uskoi hallituspuolueiden pääsevän asiasta neuvotteluratkaisuun.  

– Jos tämä laitetaan nollasummapeliksi, että suomalaisten palvelut ja turvapaikkamenot ovat vaakakupeissa vastakkain, niin jokainen vastuullinen poliitikko ymmärtää, että se tulee huomattavasti lisäämään tilanteen kireyttä.

Terhon mukaan asiasta on keskusteltu ja linjasta sovittu perussuomalaisten johdon kesken.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.