Sipilä ja Stubb: Maahanmuuttokulujen takia ei tarvittane lisäsäästöjä

Ei lisävelkaa turvapaikkakriisin hoitoon 2:00

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) luottavat siihen, että maahanmuuttoon liittyvät kulut mahtuvat menokehyksiin.

Stubb ja Sipilä katsovat, että näillä näkymin lisäsäästöjä ei maahanmuuttokulujen takia tarvitse tehdä.

Hallituskauden aikana sopeutetaan neljällä miljardilla eurolla ja molempien mukaan näyttäisi siltä, että kaikki menot pysyvät kehysten sisällä. Sipilä sanoo, että neljän miljardin säästöihin ovat kaikki hallituspuolueet sitoutuneet.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että perussuomalaiset haluavat jättää turvapaikkamenot pois menokehyksistä ja rahoittaa ne lisävelalla. Terhon mukaan perussuomalaiset ei halua nähdä tilannetta, jossa leikataan suomalaisten palveluja ja ohjataan rahaa maahanmuuttajien kustannuksiin.

Pääministeri Sipilä arvioi, että jos maahanmuuttokulut kasvaisivat niin, että kokonaissäästöt ylittäisivät neljä miljardia euroa, edessä olisi todella vaikea keskustelu.

Valtiovarainministeri Stubb tyrmää lisävelan ottamisen maahanmuuttokulujen takia. Stubbin mukaan kulut pysyvät paremmin hallinnassa, kun ne ovat kehyksissä.

– Kehysten ulkopuolella piikki olisi auki, ja se olisi vetovoimatekijä turvapaikanhakijoille, sanoi Stubb tänään toimittajille eduskunnassa.

Lue myös:

    Uusimmat