Mainos

Stubb: Sähkömarkkinalakia syytä tarkastella

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) pitää pääministeri Juha Sipilän (kesk.) tavoin sähkön siirtohintojen korotuksia kohtuuttomina. Suomen suurin sähkönjakelija Caruna ilmoitti viime viikolla nostavansa osassa maata sähkönsiirtomaksua keskimäärin 27 prosenttia.

Stubb haluaa selvittää, johtuvatko korotukset viime kaudella säädetystä uudesta sähkömarkkinalaista.

– Jos syy on lainsäädäntö ja seuraus hinnankorotukset, silloin pitää katsoa sen lainsäädännön sisältöä ja erityisesti sen lainsäädännön aikataulutusta. Jos aikataulutus on liian tiukka kyseiselle yritykselle, niin ehkä sitä voi pikkasesti ajallisesti levittää, joka vähentäisi kustannus- ja infrapaineita ja sillä tavalla kohdentaisi näitä korotuksia ajallisesti, Stubb sanoi tänään eduskunnassa.

Asiaa selvitetään elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) johdolla

– Jos näin on, niin minun mielestä on tärkeää, että TEM:n (työ- ja elinkeinoministeriö) virkamiehet keskustelevat kyseisen yrityksen kanssa ja miettii sitten tätä aikataulutusta näille vaatimuksille, mitä on asetettu, Stubb sanoi.

Stubb otti kantaa myös verosuunnitteluun.

– Suomi ja valtiovarainministeriö on ajanut jo pitkään OECD:ssä ja EU:ssa sen tyyppistä toimintaa, jossa lähdettäisiin miettimään verosuunnittelua ja pidettäisiin huoli siitä, että yritys maksaa veronsa siinä maassa, missä se voitto syntyy, Stubb sanoi.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.