Stubb haluaa lisätä kertausharjoituksia ja maanpuolustuskursseja – ei kieltäisi reservistä eroamista

Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb ei pidä reservistä eroamisen kieltämistä tarkoituksenmukaisena ”tässä vaiheessa” 1:22
Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb ei pidä reservistä eroamisen kieltämistä tarkoituksenmukaisena ”tässä vaiheessa”

Presidenttiehdokas Alexander Stubb ei kannata reservistä eroamisen kieltämistä. Hän kommentoi asiaa MTV Uutisille Hämeenlinnassa.

Reservistä tehtiin eilen perjantaina 293 hakemusta täydennyspalvelukseen, kertoo siviilipalvelusjohtaja Mikko Reijonen Siviilipalveluskeskuksesta.

Reijonen arvioi, että lukumäärä on historian yhden päivän suurin.

Tänään lauantaina hakemuksia oli tullut vähän ennen puolta päivää 34. Hakemuksia tuli myös jo torstain aikana.

Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) sanoi torstaina Kyrönmaa-lehden haastattelussa etsivänsä oikeudellisia keinoja lain muuttamiseksi, jotta Puolustusvoimien reservistä ei pystyisi eroamaan.

Eilen hän loivensi kantaansa ja sanoi STT:lle, ettei ole tehnyt varsinaista avausta asiasta.

"Ei tarkoituksenmukaisena tässä vaiheessa"

Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb ei pidä reservistä eroamisen kieltämistä tarkoituksenmukaisena ”tässä vaiheessa”.

Hän sanoo kunnioittavansa jokaisen suomaisen oikeutta tehdä oma päätös asiasta eettiseltä pohjalta tai muusta syystä.

– Nyt pitää miettiä reservin tulevaisuutta, Stubb toteaa MTV Uutisten haastattelussa Hämeenlinnassa.

– Olen ehdottanut, että meillä pitää olla noin 5 000 ihmisen ammattireservi, mikä istuu mukavasti puolustusvoimien ammattihenkilökunnan 13 000:n ja meidän yleisreservimme 280 000:n väliin.

Stubb kiittelee Suomessa tällä hetkellä vallitsevaa ”aivan uskomaton hienoa maanpuolustustahtoa”, joka on hänen mukaansa ”korkeampi kuin kenelläkään muulla”.

Hätiköikö Häkkänen?

Stubb kiertää kysymyksen siitä, oliko puolustusministeri Häkkäsen avaus reserviasiassa hätiköity, niin kuin presidenttiehdokas Pekka Haavisto aiemmin tänään totesi.

– Tällä hetkellä meidän pitää panostaa vapaaehtoiseen maanpuolustukseen ja siihen, että pystytään kurssittamaan aiempaa enemmän ihmisiä. Ihan selvästi on enemmän niin sanotusti hakijoita kuin on tarjontaa.

– Haluaisin nähdä myös kertausharjoitusten lisäyksen. Aika moni haluaisi käydä metsässä harjoittelemassa, miltä se itse asiassa tuntuikaan.

Lue myös:

    Uusimmat