Stubb CNN:llä: Sanktiorintama EU:ssa ei repeile

Pääministeri Alexander Stubbin mukaan EU-maat seisovat edelleen yhdessä rintamassa Venäjä-pakotteiden osalta.

Näin Stubb sanoi yhdysvaltalaisen tv-kanva CNN:n haastattelussa. Stubbia haastateltiin Quest Means Business -talousohjelmaan.

Muun muassa Unkarin pääministeri Viktor Orban on arvioinut, että EU ampui itseään nilkkaan pakotteilla. Stubb kuitenkin vakuutti, että pakotteet ovat ennemminkin tuoneet EU-jäsenmaat lähemmäs toisiaan.

– Jos pakotteet kohtelevat yhtä maata huonosti, muiden jäsenvaltioiden täytyy auttaa kyseistä maata, Stubb sanoi haastattelussa.

Suomenkaan tilanne ei Stubbin mielestä ole toistaiseksi erityisen huono, sillä suomalaisista yhtiöistä vain Valio on kokenut huomattavia tappioita pakotteiden takia.

Jalkapallojoukkue nimeltä EU

Toimittaja Richard Quest tiukkasi Stubbilta, mikä Suomen rooli Ukrainan-kriisissä ja sen ratkaisussa on.

Stubbin mielestä Suomella ei ole kriisissä välittäjän roolia, vaikka presidentti Sauli Niinistö tapasi tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja huomenna Ukrainan presidentin Petro Poroshenkon.

– Olemme jalkapallojoukkueessa nimeltä EU ja yritämme avata kanavia keskustelulle. Kaikki ovat loma-aikaankin yrittäneet selvittää asioita puhelimitse, mutta kasvokkain keskustelu on paras tapa ratkaista kriisejä, Stubb muotoili.

Stubb kuvaili haastattelussa, että Ukrainan kriisi tuntuu kärjistyneen valtavalla vauhdilla.

– Tuntuu eiliseltä, kun Shotsin olympialaiset olivat käynnissä ja kaikki kiittelivät, kuinka hyvin ne sujuivat. Sitten tuli ikävä käänne, johon kaikki yrittävät nyt etsiä ratkaisua, Stubb sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja