STTK: Pelkän palkansaajan kurittaminen lisää turvattomuutta ja rauhattomuutta

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK on valmis neuvotteluihin yhteiskuntasopimuksesta, järjestö tiedottaa. Liitto on vaatii kuitenkin, etteivät palkansaajat voi olla sopimuksen ainoita maksajia.

– Palkansaajapuolen merkittävin tavoite on työsuhde- ja muutosturvan vahvistaminen.  STTK:n piirissä on nostettu esiin myös tarve yhteistoimintalain uudistamisesta vastaamaan modernin työelämän vaatimuksia, puheenjohtaja Antti Palola linjaa.

Palola painottaa, että kyseessä on nimestä huolimatta puhdas työmarkkinasopimus.

– Se tarkoittaa palkka- ja palvelussuhteisiin liittyvää edunvalvontaa. Asioista päätetään työmarkkinaosapuolien välillä. Neuvotteluissa mahdollisesti sovittavat työelämäasiat on lisäksi vietävä syksystä 2016 alkaen neuvoteltaviin alakohtaisiin työ- ja virkaehtosopimuksiin, hän kertoo.

Palola pitää edessä olevaa neuvottelua vaikeana, mutta ei mahdottomana. Hän arvostaa selvityshenkilöksi nimetyn, entisen valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen kykyä toimia tasapuolisesti sopimuksen synnyttämiseksi.

– Ratkaisun avaimet ovat reilun kokonaisuuden löytämisessä. Suomi on vaikeassa tilanteessa ja työmarkkinoiden on uudistuttava, mutta vain palkansaajan kimppuun käymällä lisäisimme turvattomuutta ja rauhattomuutta yhteiskunnassa, Palola toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat