STTK:n Palola: Yhteiskuntasopimus voi syntyä jo parissa viikossa

STTK:n Antti Palola on luottavainen, että neuvottelutulos työmarkkinaosapuolten välillä syntyy. Hän uskoo, että neuvottelutulos voidaan saada jo parin viikon kuluessa.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies arvioi viikonloppuna MTV:n uutisissa, että yhteiskuntasopimus valmistuu maaliskuuhun mennessä.

Työmarkkinaosapuolet rakentavat parhaillaan vaihtoehtoista pakettia hallituksen työelämän kiristyksille, joilla pyritään yritysten kilpailukyvyn parantamiseen.

– Neuvotteluissa näyttelee hyvin merkittävää osaa se, että millä tavalla me pystymme edistymään paikallisessa sopimisessa. Vaikka nämä ovat kaksi eri asiaa, ne kulkevat käsi kädessä, Palola sanoo.

Paikallisen sopimisen edistämistä valmistellaan parhaillaan kolmikantaisessa työryhmässä. Yhteiskuntasopimusneuvottelut ovat kariutuneet jo useaan otteeseen, mutta Palolan mukaan aikaisempiin neuvotteluihin verrattuna nyt ollaan aavistuksen verran pidemmällä.

– Neuvotteluita on käyty nyt pari viikkoa varsin tiiviisti. Asioissa on edistytty, mutta mistään ei sovita ennen kuin paketti on kasassa, Palola sanoo.

Hän kuvailee neuvotteluilmapiiriä avoimeksi ja rakentavaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat