Mainos

Fjäder työmarkkinaneuvotteluista: Sopimus syntyy seuraavan vuorokauden aikana

Työmarkkinajärjestöjen puheenjohtajat jatkoivat tänään yhdeltä iltapäivällä neuvotteluja yhteiskuntasopimuksesta Elinkeinoelämän keskusliiton tiloissa Eteläranta 10:ssä. Tällä hetkellä isoin asia pöydällä on paikallinen sopiminen.

– Tässä on neuvoteltu ympäripyöreitä päiviä ja nyt on loppurutistuksen aika. Varmaan nämä paikallisen sopimisen lukot pitää avata ennen kuin päästää yhteiskuntasopimuksen muihin kohtiin, sanoi työmarkkinajohtaja Markku Jalonen Kuntatyönajantajista.

– Tässä voisi sanoa, että olemme loppusuoralla ja kalkkiviivat lähestyvät. Itse olisin erittäin tyytyväinen, jos minulla olisi huomenna aamulla esittää STTK:n hallitukselle valmis neuvottelutulos, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola sanoi.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoi puolestaan olevansa realisti.

– Meillä on hirveän paljon tekstikysymyksiä auki vielä ja ne vievät aikaa eli sillä tavalla tässä täytyy työskennellä, että saataisiin ratkaisuja aikaiseksi tulevan vuorokauden aikana. 

Lylyn mukaan "momentum" on kuitenkin nyt olemassa. 

– Onhan nyt suomalaisuuden päivä, Kalevalan päivä, niin olisihan se hyvä tällaiselle päivälle saada ratkaisuja, mutta on tässä tietynlainen momentum. Me olemme kasanneet hallintoja kasaan huomiseksi, niin yleensä siitä syntyy jo yksi momentum. 

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder oli kaikista optimistisin sovun syntymisestä huomiseen mennessä. Järjestöt ovat kutsuneet koolle hallintojaan huomisaamuksi.

– Kyllä minä olen tosi optimisti. Kyllä se syntyy nyt seuraavan vuorokauden aikana. Kyllä tämä kilpistyy paikalliseen sopimiseen. Uskon, että me otamme niin ison hypyn paikallisessa sopimisessa, mitä ei ole koskaan Suomessa tehty, Fjäder sanoi.

Yhteiskuntasopimus on työmarkkinajärjestöjen vaihtoehto hallituksen työelämäpaketille eli niin sanotulla pakkolakipaketille.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.