Mainos

Paikallisesta sopimisesta yhteisymmärrys – yhteiskuntasopimus lähenee

3:05

Työmarkkinajärjestöt ovat päässeet ainakin alustavaan yhteisymmärrykseen paikallisesta sopimisesta. Järjestöt pääsevät näin illan ja yön aikana etenemään muihin avoinna oleviin asioihin eli muun muassa yhteiskuntasopimukseen.

Työmarkkinajohtajat kertoivat neuvotteluiden etenemisestä toimittajille illalla.

Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies kertoi tiedotustilaisuudessa, että paikallisesta sopimisesta on sopu siltä osin kuin on työmarkkinapöydän sovittavissa. Hallituksen näkemystä odotetaan vielä.

– Olemme sopineet paikalliseen sopimiseen ja sopimukseen liittyvistä linjauksista. Sitten nähdään miten hallitus siihen vastaa, Häkämies kertoi.

Työmarkkinajohtajat eivät vielä halunneet kertoa neuvotteluiden yksityiskohdista.

Yhteisymmärrys paikallisesta sopimisesta on vasta alustava, koska neuvottelut muista osa-alueista jatkuvat. Työmarkkinajärjestöjen on tarkoitus sopia yhteiskuntasopimuksesta eli kustannuskilpailukykyä parantavista toimista. Vielä on epävarmaa päätetäänkö myös ensi vuoden palkoista ja Suomen palkkamallista osana kokonaisuutta. Palkansaajapuoli on toivonut, että nykyistä työllisyys- ja kasvusopimusta jatkettaisiin vuodella.

Työmarkkinajohtajat eivät luvanneet, että neuvotteluratkaisu syntyy yön aikana.

– Kyllä tässä sellaisia merkkejä on ilmassa, että tätä vakavasti yritetään saada maaliin tässä lähiaikoina. Auki on kysymyksiä ja sen takia kukaan meistä tai ainakaan minä en halua arvioida, syntyykö ratkaisu, SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sanoi.

Järjestöjen hallinnot ovat huomisaamuna koolla käsitelläkseen neuvottelutilannetta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.