Mainos

STTK-J: Valtion palkattava lisää työvoimaa

Julkisen sektorin toimihenkilöitä edustavan STTK-J:n puheenjohtajan Mikko Mäenpään mielestä valtion palvelukseen olisi palkattava kuluvalla vaalikaudella viitisentuhatta uutta työntekijää. Liiton meneillään olevan työelämän kehittämiskampanjan taustaksi tehdyn jäsentutkimuksen mukaan jatkuva toimintamenojen leikkaaminen ja henkilöstön vähentäminen ovat johtaneet suuriin ongelmiin työpaikoilla.

Valtiolla tehdään esimerkiksi enemmän korvauksetonta ylityötä kuin kuntien ja yksityisten palveluksessa. Liki 60 prosenttia ylitöitä tehneistä ilmoitti tehneensä keskimäärin kolmanneksen ylitöistään saamatta vastineeksi palkkaa tai vapaata.

Vastanneista 62 prosentin mielestä heidän työpaikoillaan on liian vähän resursseja tehtäviin nähden. Uusia ja vaativia tehtäviä on tuonut mukanaan muun muassa jäsenyys Euroopan unionissa. Sairaspoissaolot ovat viime vuosina moninkertaistuneet ja ennenaikaiselle eläkkeelle pyritään entistä useammin psyykkisten syiden perusteella.

Mäenpää muistuttaa, että valtiosektorilta on tällä vuosikymmenellä hävinnyt 35 000 työpaikkaa. Hänen mukaansa henkilöstön lisäystä tarvitaan kiireesti ainakin lääninhallituksissa, poliisissa, työvoimahallinnossa, verohallinnossa ja yliopistoissa.
-Tarvetta on kaikkialla, laman aikana leikattiin täysin satunnaisesti miettimättä vaikutuksia yksittäisiin toimintoihin.

STTK-J:n 90 000 jäsentä työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa sekä valtion liikelaitoksissa ja yrityksissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.