Stressaako joulu? Marttojen vinkit niska limassa raataville

Stressi pois - Marttojen jouluvinkit 8:02

Täydellisten puitteiden tavoittelu voi aikaansaada joulustressiä. Martat kertoivat Huomenta Suomessa ilmiön yleisyydestä ja antoivat pari vinkkiä sen helpottamiseksi.

– Luin juuri 20-luvun Kotiliesi-lehteä, ja sielläkin puhuttiin jo joulustressistä. Se ei ole mikään uusi ilmiö. Ihmiset ovat aina luoneet itselleen ja perheelleen suuria odotuksia ja paineita siitä, mitä kaikkea jouluna pitää olla, kotitalouden asiantuntija Marjo Ranta Uudenmaan Martoista kertoo lähetyksessä.

Ulkoisia puitteita pidetään jouluna tärkeinä, koska juhlan halutaan kohoavan arjen yläpuolelle.

– Minun mielestäni se juontaa myös vähän sellaisesta suomalaisesta asenteesta, että kaikki asiat pitää ansaita – jotta minä voin jouluna rauhassa mässätä jouluherkkuja ja maata sohvalla pari päivää, niin sitä ennen pitää raataa niska limassa.

Omia jouluvalmisteluja saatetaan helposti vertailla toisten vastaaviin.

– Ehkä olisi vaan parempi sulkea some kokonaan ennen joulua, niin ei tarvitsisi vertailla, millainen se naapurin kuusi nyt on, Ranta naurahtaa.

Miten jouluna pääsisi helpommalla esimerkiksi ruoan ja lahjojen osalta? Miksi perheen on tärkeää istua yhdessä alas ja käydä läpi joulun suunnitelmia? Katso video kokonaisuudessaan ylhäältä.

Lue myös:

    Uusimmat