Mainos

Stora Enson liikevaihto kasvoi jälleen – yhtiö sijoittaa Joensuun ja Imatran tehtaisiin 94 lisämiljoonaa

2:03

Metsäyhtiö Stora Enso kasvatti tulostaan ja liikevaihtoaan heinä-syyskuussa. Operatiivinen liiketulos nousi 290 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan jakson 219 miljoonasta. Liikevaihto kasvoi 4,8 prosenttia ja oli 2,5 miljardia euroa.

Kyseessä oli kolmas neljännes peräkkäin, jolloin yhtiön liikevaihto kasvaa.

– Voin tyytyväisenä ilmoittaa, että liikevaihto kasvoi jo kolmannella perättäisellä neljänneksellä, ja tällä kertaa kasvua oli lähes viisi prosenttia. Keskeisessä osassa tässä kehityksessä oli Kiinan, Varkauden ja Murow’n muutoshankkeiden vakaa edistyminen, toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Toimitusjohtajan mukaan suotuisa hintakehitys vaikutti myönteisesti.

– Merkille pantavaa on, että liikevaihto ilman paperiliiketoimintaa kasvoi yli 11 prosenttia.

Investoinnit Imatran ja Uimaharjun tehtaille

Stora Enso ilmoitti samalla investoivansa 94 miljoonaa euroa uusiutuvien materiaalien tuotantoon. Summasta menee 52 miljoonaa euroa Joensuun Uimaharjun tehtaalle ja 42 miljoonaa Imatran tehtaalle. Uimaharjussa Enocellin tehtaalla aiotaan kasvattaa liukosellukapasiteettia ja Imatralla parantaa kemihierteen saatavuutta.

– Investoidessamme tehtaisiimme Suomessa odotamme, että maan vientiteollisuuden kansainvälinen kilpailukyky pystytään turvaamaan ja sitä voidaan jatkossa parantaa edelleen, Sundström sanoo.

Investoinnin myötä Enocellin tehdas valmistaa vain liukosellua, sillä havupuusellun valmistus lakkaa. Liukosellua voidaan käyttää korvaamaan puuvillaa ja erilaisia öljypohjaisia materiaaleja, kuten polyesteriä. Kasvu tällä saralla on yhtiön mukaan keskiarvoa nopeampaa.

– Taustalla on kuitukankaiden kasvava kysyntä ja tekstiiliteollisuuden kiinnostus viskoosia ja muita vastaavia materiaaleja kohtaan.

Sekä Imatran että Uimaharjun investoinnit sisältyvät Stora Enson investointiarvoon. 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.