Stora Enson liikevaihto nousi lähes neljänneksellä – selvittää suljetun paperikoneen muuttamista kartonkilinjaksi Oulussa

Metsäyhtiö Stora Enson operatiivinen liiketulos nousi heinä-syyskuussa 410 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 175 miljoonasta eurosta. Liikevaihto kohosi 24 prosenttia noin 2,6 miljardiin euroon.

Tulosparannus johtuu yhtiön mukaan korkeammista hinnoista ja suuremmista myyntimääristä. Pakkausmateriaali- ja puutuoteyksikköjen liikevaihdot ylsivät kaikkien aikojen ennätykseen.

– On palkitsevaa nähdä vakaata liikevaihdon kasvua kaikilla strategiamme painopistealueilla, kertoo toimitusjohtaja Annica Bresky tiedotteessa.

Hänen mukaansa myös Biomaterials-yksikön liikevaihto kohosi kolmannen neljänneksen ennätykseen, mutta maailmanlaajuiset logistiset häiriöt kumosivat osittain korkeampien hintojen vaikutusta. Biomaterials-yksikkö sisältää muun muassa Stora Enson sellutehtaat.

Bresky kertoo, että paperiyksikön vuosineljännekseen vaikuttivat merkittävästi Kvarnsvedenin ja Veitsiluodon tehtaiden sulkemiset. Kun uudelleenjärjestely saadaan päätökseen, papereiden osuus konsernin liikevaihdosta on noin 10 prosenttia.

– Jo nyt on nähtävissä divisioonan jäljelle jäävän liiketoiminnan parantunut kilpailukyky, Bresky arvioi.

Oulussa ensimmäinen muunnettu linja käynnistynyt onnistuneesti

Stora Enso kertoo myös käynnistävänsä Oulussa esiselvityksen mahdollisuudesta muuntaa käytöstä poistettu paperikone pakkauskartonkilinjaksi. Oulun toinen paperikone on jo muutettu kartongille.

Lisäksi Stora Enso aikoo investoida 97 miljoonaa euroa kartonkituotannon laajentamiseen Skoghallissa Ruotsissa.

– Oulussa ensimmäisen muunnetun linjan tuotannon käynnistäminen on onnistunut erinomaisesti, kertoo Stora Enson Packaging Materials -divisioonan johtaja Hannu Kasurinen.

Hänen mukaansa tehdas on saavuttamassa täyden tuotantokapasiteetin, on täyttänyt tuotteen laatuvaatimukset ja osoittautunut kannattavaksi odotettua aikaisemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja