Stoffel Vandoorne haluaa seurata toisen McLaren-pudokkaan esimerkkiä: “Hän on ollut samassa tilanteessa”

McLaren-tallin kuljettaja Stoffel Vandoorne toivoo löytävänsä brittitallista lähdettyään sen entisen kuljettajan Kevin Magnussenin tavoin uuden nosteen F1-uralleen.

Magnussenin ura McLarenilla alkoi kaudella 2014 lupaavasti, mutta tanskalainen joutui jo seuraavalla kaudella siirtymään testikuskin rooliin talliin palanneen Fernando Alonson tieltä.

Magnussenin tie vei sittemmin Renault’n kautta Haas-talliin, jossa hän taistelee nyt keskiryhmässä tasaisesti pistesijoista kärkitallien takana.

Vandoorne joutuu myös hyvästelemään McLarenin kauden lopussa. Belgialainen toivoo pystyvänsä samaan kuin Magnussen, joka on vaikeiden vaiheiden jälkeen vakiinnuttanut paikkansa sarjassa.

- Tunnen saavani yhä runsaasti tukea F1-paddockilla. Ihmiset ymmärtävät, millainen tilanne McLarenilla on vallinnut. Voitte kysyä sitä Keviniltä. Hän on ollut tavallaan samassa tilanteessa. Mielestäni hän on hyötynyt suuresti siitä, että hän saanut aloittaa uransa taas puhtaalta pöydältä, Vandoorne kertoi Autosportin mukaan.

- Haluan myös omalta kohdaltani odottaa sellaista, saada uralleni uusi alku ja nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Vandoorne jatkoi.

Vandoorne on keskustellut kuljettajapestistä IndyCar-sarjassa kilpailevan Dale Coyne Racing -tallin kanssa. McLarenia belgialaiskuski ei kuitenkaan halua kritisoida.

- McLaren on ollut mukana urani kaikissa vaiheissa alusta lähtien. He auttoivat minua GP2-sarjassa ja Japanissa. He myös tarjosivat minulle mahdollisuuden ajaa kilpaa formula ykkösissä. Olen aina kiitollinen saamistani tilaisuuksista, Vandoorne summasi.

Lue myös:

    Uusimmat