Stockmannin ikkunaan ilmestyi sänkymielenilmaus: "Ei tämä planeetta kovin hyvin voi"

Stockmannin ikkunassa nähtiin sänkymielenilmaus – Mika Tommola otti selvää, mistä on kyse 7:45

Vuonna 1969 Amsterdamissa The Beatlesin perustaja John Lennon ja muusikko Yoko Ono osoittivat mieltä osoittivat mieltään sängyssä rauhan puolesta ja Vietnamin sotaa vastaan.

Nyt, yli 50 vuotta myöhemmin Helsingissä Stockmannin ikkunassa istuvat sängyssä Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila ja bloggaaja Tiina Arponen. MTV Uutisten toimittaja Mika Tommola sukelsi kirjaimellisesti Finlaysonin tekstiilien saloihin.

– Halusimme järjestää tällaisen rauhanomaisen mielenosoituksen Yokon ja Johnin perintöä kunnioittaen. Syynä on se, että ihmisten välinpitämättömyys kulutustottumuksissa ja yritysten toiminnan vastuuttomuus ovat nykyajan sotia, Kurttila sanoo.

Kurttilan mukaan kaikki ovat havainneet, että ympäristömme ja planeettamme ovat tuhoutumassa. 

– Aina, kun teollisuudessa tehdään jotain, ollaan vastuuttomia. Mutta sen voi tehdä mahdollisimman vastuullisesti. Meidänkin pitää tietenkin koko ajan parantaa meidän vastuullisuustoimintaamme, koska ei tämä planeetta kovin hyvin voi, Kurttila sanoo.

Finlaysonilla on Kurttilan mukaan tiedossa koko tuotteen tuotantoketju ja kuluttajat saavat kysyä eri tuotantovaiheista ihan mitä tahansa.

Stockmannin kulma on nyt viikon ajan sellaisten ihmisten käytössä, jotka tulevat kertomaan vastuullisista tekstiileistä ja kuluttamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat