Steven Gerrard ylisti Glen Kamaran pohjustamaa henkeäsalpaavaa osumaa: "Paras maali, jonka olen ikinä nähnyt – tulen tuskin koskaan näkemään parempaa"

Sateen piiskaama raskas jalkapallokenttä, ottelun lisäaika, vastustaja jahtaa tasoitusta. Rangersin Glen Kamara lyö jalkansa pallon väliin, ja sitten lähtee käyntiin Kemar Roofen show. Loppu on historiaa – sellaista, jota Steven Gerrardkaan ei ollut koskaan nähnyt.

MAINOS

Eurooppa-liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Skotlantilainen vierasjoukkue Rangers johtaa belgialaista Standard Liegeä Eurooppa-liigan lohkovaiheen avauskierroksella lopussa lisäajalla 1–0. Suomalainen keskikenttäpelaaja Glen Kamara katkaisee sivurajalta rangaistusalueen rajalle kiskaistun pallon, ja pelivälineeseen rientää Kemar Roofe. Hän taistelee ohi yhden vastustajan, mutta isännät jatkavat ahdistamista. Vielä pitää jaksaa: toinenkin vihollinen vipuun ja pallo puoleen kenttään.

Jaloissa jo hapottaa, mutta oikeasta lapikkaasta irtoaa korkea ja kova laukaus. Isäntien maalivahti Arnaud Bodart tarkkailee tilannetta ulkona maaliltaan, ja sitten on jon myöhäistä. Hän ei ehdi millään kurottaa 27-vuotiaan englantilaisen lähettämään täydelliseen kutiin pallon pudotessa maaliin.

Rangers kasvattaa torstaisiksi voittolukemikseen 2–0. Loppuvihellyksen jälkeen nähdään myös joukkokahakka (video alla), mutta päähuomion keskusteluissa vie – ansaitustikin – Roofen maali, joka on katsottavissa jutun yläreunassa.

Rangersia luotsaava Englannin entinen maajoukkuepelaaja ja Liverpool-legenda Steven Gerrard on häkeltynyt. Hän kehuu lehdistötilaisuudessa Roofea vahvoista haastoista vaikeissa märissä olosuhteissa, joissa palloa oli vaikea liikuttaa.

Gerrard huomioi, että suoritus käynnistyi Rangersin rangaistusalueen lähellä ja päättyi voimakkaaseen, tyylikkääseen laukaukseen.

– Maali oli neroutta – maailmanluokan hetki. Olen ollut jalkapallossa ammattilaisena vuodesta 1998 lähtien, ja tämä on paras maali, jonka olen ikinä omilla silmilläni nähnyt, Gerrard suitsutti.

– Tuskin tulen koskaan näkemään parempaa maalia, hän lisäsi.

Kemar Roofe oli vaihdettu kentälle Alfredo Morelosin tilalle 74. minuutilla. Rangers-joukkuekaveri Ryan Jack yhtyi Roofen kehujien kuoroon.

– Kemarin maali on luultavasti yksi parhaista, jonka olen koskaan elämässäni nähnyt, Jack sanoi.

Puheenvuoro vielä sankarille itselleen:

– Se oli hyvä maali – mutta et saa ekstramaaleja tai ekstrapisteitä tuollaisen tekemisestä. Se on samanarvoinen kuin tuikkaus, mutta olen toki erittäin onnellinen! Roofe ruoti nöyrästi.

Eurooppa-liigan lohkovaiheen avauskierroksen tulokset:

Bayer Leverkusen – Nice 6–2
TsSKA Sofia – CRF Cluj 0–2
Dundalk–Molde 1–2
Hapoel Be'er Sheva – Slavia Praha 3–1
Lech–Benfica 2–4
Napoli–Alkmaar 0–1
PAOK–Omonia 1–1
PSV–Granada 1–2
Rapid Wien – Arsenal 1–2
Rijeka – Real Sociedad 0–1
Standard Liege – Rangers 0–2
Young Boys – AS Roma 1–2
Braga–AEK 3–0
Celtic – AC Milan 1–3
Dinamo Zagreb – Feyenoord 0–0
Hoffenheim – Crvena zvezda 2–0
Leicester–Zorya 3–0
Liberec–Gent 1–0
Ludogorets – Royal Antwerp 1–2
Maccabi Tel Aviv – Karabah 1–0
Sparta Praha – Lille 1–4
Tottenham–LASK 3–0
Villarreal–Sivasspor 5–3
Wolfsberger AC – TsSKA Moskova 1–1


Lue myös:

    Uusimmat