Stephen Hawkingin entinen hoitaja sai potkut – syytettiin laiminlyönneistä, epärehellisyydestä ja väärinkäytöksistä

Guardian uutisoi, että brittilänen hoito- ja kätilötyötä säätelevä neuvosto NMC on erottanut vuosi sitten menehtyneen Stephen Hawkingin entisen hoitajan. Patricia Dowdy työskenteli kuuluisan teoreettisen fyysikon kanssa kahdeksan vuoden ajan.

Dowdy vapautettiin työstään määräaikaisesti jo 2016. Häntä syytettiin muun muassa epärehellisyydestä, taloudellisista väärinkäytöksistä, huonosta hoidosta sekä puutteellisesta pätevyydestä.

NMC:n työnjohtaja, Matthew McClelland kommentoi, että Dowdyn ei anneta enää harjoittaa ammattiaan velvollisuuksiensa laiminlyöntien takia, eikä hän ole todistanut neuvostolle oppineensa virheistään.

– Alan sääntelijänä suhtaudumme vakavasti hoitotyötä tekeviä kohtaan esitettyihin syytöksiin ja puutteisiin, jotta voimme tutkia asioita yhteisen hyvän edistämiseksi, McClelland kertoo.

Hawkingin perheen edustaja kertoo, että heillä on täysi luotto NMC:n suorittamiin tutkimuksiin ja niiden perusteella tehtyihin päätöksiin.

– Hawkingin perhe on huojentunut, että traumaattinen koettelemus on saatu päätökseen, eikä kenenkään muun tarvitse enää kärsiä kyseisen henkilön toimista, edustaja kertoo.

Dowdy ei ollut läsnä tiistaina suljettujen ovien takana pidetyssä kuulemistilaisuudessa.

Hawking eli vuosia hermoja rappeuttavan ALS-sairauden kanssa. Sairautensa takia Hawking oli lähes kokonaan halvaantunut ja käytti pyörätuolia, sekä kommunikoi tietokoneavusteisesti.

Yhtenä aikamme suurimpana tiedemiehenä pidetyn Stephen Hawkingin kosmologiaa käsittelevä tietokirja Ajan lyhyt historia on yksi alan tunnetuimmista.


Lue myös:

    Uusimmat