Mainos

Starbucksissa pidätetyt miehet pelästyivät poliiseja: "Pelkäsimme henkemme edestä"

0:45

Starbucksissa viime viikolla pidätetyt tummaihoiset miehet kertovat pelänneensä henkensä edestä. Ulkopuolinen asiakas videoi miesten pidätyksen, ja heidän viruessaan sellissä video levisi ympäri maailman.

Nyt 23-vuotiaat Rashon Nelson ja hänen bisneskumppaninsa Donte Robinson kertovat CBS-kanavan aamuohjelmassa, mitä oikein tapahtui ja miltä kaikki heistä tuntui.

Nelson kertoo odottaneensa kahvilassa Robinsonia, jonka on tuntenut lapsesta saakka. Heidän oli tarkoitus tavata kahvilassa kolmas ihminen, jonka kanssa heillä oli sovittuna bisnesneuvottelu.

Miehet odottelivat kolmatta miestä pöydässään, kun tarjoilija kysyi, tarvitsisivatko he apua. Miehet kieltäytyivät ja kertoivat odottavansa tapaamista.

Muutaman minuutin jälkeen poliisi käveli sisään kahvilaan ja suoraan kohti kaksikkoa.

– Silloin tajusimme, että tarjoilija kutsui poliisit hakemaan meidät, Nelson kertoi AP:lle ensimmäisessä haastattelussa 12. huhtikuuta tapahtuneen pidätyksen jälkeen.

"Rotusyrjintä vuonna 2018"

Robinson kertoo CBS:lle miettineensä pidätyksen aikana rakkaimpiaan ja sitä, miten mukava iltapäivä kääntyy yhtäkkiä siihen, että hänet viedään putkaan.

– Joka kerta, kun poliisit ovat ympärilläni, en voi olla miettimättä, selviänkö hengissä. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu.

Starbucksissa tapahtunutta pidätystä on kommentoitu muun muassa sanomalla, että se ”näyttää, mitä on rotusyrjintä vuonna 2018”.

Starbucks aikoo sulkea toukokuussa kaikki 8000 kahvilaansa Yhdysvalloissa yhden päivän ajaksi. Tuolloin on tarkoitus kouluttaa henkilökuntaa ja kitkeä ennakkoluuloja.

Pidätettyinä olleet miehet ovat sitä mieltä, että Starbucks-kahvilan boikotointi ei ole ratkaisu asiaan.

– Tarvitsemme erilaista toimintaa, emme sanoja. On aika keskittyä ja ymmärtää, mitä oikeasti on tapahtumassa. Me haluamme yhä istua pöydän ääreen, Robinson sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.