Star Trekin kapteeni Kirk, eli William Shatner kävi avaruudessa ensimmäisenä 90-vuotiaana

Legendaarisessa scifi-sarjassa Star Trekissä kapteeni Kirkiä esittänyttä William Shatneria kuljettanut raketti on laskeutunut maahan.

Kanadalainen Shatner, 90, lensi Blue Origin -yhtiön New Shepard -raketin kyydissä. Texasin Van Hornista tapahtunutta laukaisua siirrettiin päivällä kovien tuulien takia.

Shatner ja kolme muuta astronauttia viettivät avaruudessa painottomassa tilassa noin 10 minuuttia ennen kuin heidän aluksensa palasi maahan laskuvarjojen varassa.

Lento oli samanlainen kuin Blue Originin ensimmäinen miehitetty avaruuslento heinäkuussa. Tuolla lennolla oli mukana myös yhtiön perustaja, maailman rikkaimpiin ihmisiin kuuluva Amazon-moguli Jeff Bezos.

Lentoa pidettiin tärkeänä virstanpylväänä lapsenkengissä olevalle avaruusturismisektorille, jolla Blue Origin kilpailee toisen miljardöörin Richard Bransonin Virgin Galactic -yhtiön kanssa. Keskiviikon lennon miehistöstä kaksi on maksavia asiakkaita. Lippujen hintoja ei ole julkistettu.

– Olemme vasta alussa, mutta kuinka ihmeellinen tämä alku onkaan, ja kuinka erityistä on olla osa tätä alkua, Shatner sanoi videoviestillään.

Shatner sementoi paikkansa televisiohistoriassa esittämällä pääosaa 1960-luvun alkuperäisessä Star Trek -sarjassa, jossa kapteeni James T. Kirkin johtaman Enterprise-aluksen miehistö tutki avaruuden tuntemattomia kolkkia. Gene Roddenberryn luomalla sarjalla on ollut suuri vaikutus populaarikulttuuriin. Se on poikinut useita elokuvia ja spin-off-sarjoja sekä intohimoisen fanikulttuurin.

Star Trek -faneihin kuuluu myös Bezos, joka on kertonut Amazonin Alexa-virtuaaliavustajan saaneen innoitusta Star Trekin puhuvasta tietokoneesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja