St. Louis -puolustaja lopetti uransa upealla tavalla: saavutti paljon enemmän kuin koskaan unelmoi, julkaisi koskettavan viestin nuorille

NHL-jääkiekkoseura St. Louis Bluesiin viimeiset viisi kautta kuulunut yhdysvaltalaispuolustaja Chris Butler lopettaa uransa.

Butler, 32, päättää uransa kauteen, jona Blues voitti historiansa ensimmäisen Stanley Cupin. Butler pelasi kuluneella sesongilla NHL:ssä 13 runkosarjaottelua, eikä hänen nimeään kaiverrettu pokaaliin, vaikka hän pääsi nostamaan pyttyä ilmaan.

St. Louisissa varttunut Butler on kuitenkin kiitollinen, että sai olla  Bluesin pelaajana mukana elämässä seuran historian suurinta hetkeä. Hänen äitinsä ja isänsä olivat tavanneet aikoinaan juuri St. Louisissa, johon hänen isänsä oli muuttanut Sourisista pelaamaan yliopistojääkiekkoa.

– Voisin sanoa, että viimeiset viisi vuotta Bluesin organisaation jäsenenä olivat toteutunut unelma, mutta se olisi valhe. Se oli unelma, jota ei ollut koskaan olemassa minulle. Kasvoin St. Louisissa jääkiekkoilijana ja minun unelmani oli saada joku päivä yliopistokoulutus ja auttaa vanhempiani maksamaan koulutukseni, se siitä, Butler kirjoittaa St. Louisin verkkosivuilla.

Butler toivoo, että hänen matkansa voi inspiroida nuoria jääkiekkoilijoita tähyämään yliopistojääkiekkoa korkeammalle ja sanomaan:

– Unelmani on pelata Bluesissa ja voittaa uusi Stanley Cup.

Myös Calgary Flamesissa ja Buffalo Sabresissa NHL:ssä pelannut Butler tahkosi kaikkiaan 407 taalaliigan runkosarjaottelua tehopistein 14+72=86. Seitsemän pudotuspeliottelun saldona oli yksi syöttöpiste.

Butler saavutti MM-pronssia Yhdysvaltojen joukkueessa keväällä 2013.

Lue myös:

    Uusimmat