SS: Naisopiskelijoita pyydetään peittämään kaula-aukot

Kuopiolainen oppilaitos neuvoo naisopiskelijoita käyttämään peittävämpiä vaatteita turvapaikanhakijoiden takia, kertoo Savon Sanomat.

Pohjois-Savon opiston asuntolan ohjaajien mukaan naisten peittävämpi pukeutuminen helpottaisi islamilaisista maista tulevien poikien kohtaamista opistolla.  

– Esimerkiksi tervehtiessä he pystyvät keskittymään tilanteeseen eikä hämmentävään hetkeen, kun naisilla näkyy paljasta pintaa, sanoo viittomakielen ohjaaja-opiskelija Iitu Heilimo lehdessä.  

Ketään ei ole kuitenkaan vaadittu muuttamaan pukeutumistyyliään, vaan pukeutumisen merkityksestä on vain kerrottu opiskelijoille. Savon Sanomien mukaan ajatus on otettu opistolla myönteisesti vastaan. 

Rehtorin mukaan toiminta viikko sitten saapuneiden 15 nuoren kanssa on alkanut ongelmitta. Nuoret ovat ensimmäiset turvapaikanhakijat Pohjois-Savossa. 

– Kotouttamiskoulutuksemme tavoitteena on, että turvapaikanhakijanuoret oppivat suomalaisia tapoja ja kulttuuria. Vaikka he olivatkin ensimmäiset turvapaikanhakijat täällä, on Kuopiossa ennestään jo runsaasti ulkomaalaistaustaisia ihmisiä – opiskelijoita, tutkijoita ja muun muassa Syyriasta tulleita kiintiöpakolaisia, rehtori Ensio Vatanen kertoo. 

Maahanmuuttovirasto kummastelee

– Lähes kaikki olivat sitä mieltä, että totta kai laitetaan jotakin. Ei tarvitse olla avarat kaula-aukot. Keneltäkään ei vaatinut paljoa laittaa vähän korkeampikaulaisempaa paitaa tai huivia kaulaan, Heilimo kertoo.  

Afganistanilainen Nawid tuntuu kummastelevan asiaa. Hänelle suomalaisnaisten pukeutuminen ei ole mikään ongelma.  

Maahanmuuttoviraston ylitarkastaja Olli Snellman on yllättynyt, että opiston henkilökunta on ottanut opiskelijoiden pukeutumisen esiin.  

– En ole tämäntyyppiseen ajatukseen törmännyt missään pitkään aikaan, hän sanoo lehdessä.  

Tarkennettu 20.9. klo 12:00: Rehtori tarkentaa, ettei mitään pukeutumisohjeita ole annettu, vaan opiskelijoiden kanssa on ainoastaan keskusteltu tavoista ja toimimisesta eri kulttuureissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja