Speden Spelit keräsi suomalaiset television ääreen 1990-luvulla – tässä on yllättävä tila, jossa legendaarinen ohjelma kuvattiin

Pauli vei MTV Uutiset legendaariseen Speden Spelien studioon.

Pertti "Spede" Pasasen vanha tärkeä työtila Ilmalan Pöllölaaksossa on nykyään niin erilainen, ettei moni edes tiedä mihin sitä on aikoinaan käytetty.

Helsingin Ilmalassa sijaitsevan Maikkarin alkuperäisen kodin Pöllölaakson tarina on tulossa päätökseensä, kun kanavan matka jatkuu Vallilan Konepajan uusissa tiloissa. Mitä tapahtui Pöllölaaksossa? -sarjassa tutkitaan sitä, millaisia erikoisuuksia ja unohdettuja salaisuuksia Pöllölaakso kätkee uumeniinsa. 

Henkilö, jonka läsnäolo tuntuu yhä tavallaan Pöllölaaksossa, on vuonna 2001 edesmennyt "viihteen yleismies" Pertti "Spede" Pasanen. Pöllölaakso oli Speden viihteen koti, jossa hän tuotti ohjelmiaan ja elokuviaan vuosikausien ajan. 

Pöllölaaksossa työskentelee yhä Pauli Salminen, joka teki aikoinaan töitä myös Speden kanssa tiiviisti. Salminen esitteli Mitä tapahtui Pöllölaaksossa? -sarjalle tilan, jossa Spede työskenteli erittäin tiiviisti ja joka näkyi myös lukuisien suomalaisten kodeissa television välityksellä 1990-luvulla: paikan, jossa kuvattiin legendaarinen Speden Spelit.

Salminen oli mukana tekemässä Speden Spelejä aivan loppuun asti. Salminen kertoo jännittäneensä loppuajasta sitä, kuinka hänen esimiehensä terveys mahtaa kestää lukuisia erilaisia pelejä ja leikkejä.

Mieleen muistuu hyppynarurasti, joka tapahtui studion tilan "sinisessä huoneessa"

– Spede oli jo 70, ja tiedettiin, että ikä tekee tehtävänsä. Loppuvaiheessa jännitettiin, että tapahtuuko jotain. Urheasti hän hyppäsi. Salminen kertoo.

Nykyään tilan käyttötarkoitus on hyvin erilainen eikä moni nykyinen pöllölaaksolainenkaan tiedä, mihin sitä on aikoinaan käytetty ja mikä on sen merkitys. 

Yllä olevalla videolla Spede Pasasen kanssa tiiviisti työskennellyt Pauli Salminen kertoo, millainen ihminen viihdetaiteilija oli ja esittelee, mihin Speden Spelien vanhaa studiotilaa nykyään käytetään. 

Alla olevalta videolta voit katsoa, miksi Pöllölaaksossa sijaitseva siivouskomero yhdistää Spedeä, Pirkka-Pekka Peteliusta sekä Aake Kallialaa.

MTV Uutiset muuttaa uusiin tiloihin ensi vuonna ja vanha Pöllölaakso jää taakse.

Mitä tapahtui Pöllölaaksossa? -juttusarja kerää vanhan rakennuksen hurjimmat ja hulvattomimmat muistot yhteen. Sarja katsottavissa MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat