Mainos

Sounio-Ahtisaari ja Sumuvuori: Ei Rosatomin ydinvoimalalle

Kokoomuksen EU-ehdokas Lisa Sounio-Ahtisaari ja vihreiden Johanna Sumuvuori suhtautuvat jyrkän kielteisesti siihen, että Fennovoima rakentaa Pyhäjoelle venäläisen Rosatomin tekniikkaan, rahoitukseen ja omistukseen perustuvan ydinvoimalan.

MTV Uutisten EU-vaalitentissä Matkalla Brysseliin kumpikin perusteli kantaansa sillä, että Suomen energiariippuvuutta Venäjästä ei voi lisätä.

– Kehittäisin näitä Venäjän kauppasuhteita perustuen johonkin muuhun kuin energiakauppaan. Selkeä ei, Sounio-Ahtisaari sanoo.

– Se ei ole mikään lööpin aihe, että vihreät vastustavat ydinvoimaa, mutta minun mielestäni on jopa absurdia, että samaan hengenvetoon kun halutaan irti energiariippuvuudesta Venäjän suhteen, Suomessa kaavaillaan venäläisvalmisteista ja osittain rahoittamaa ydinvoimalaa Pyhäjoelle, sanoo puolestaan Johanna Sumuvuori.

Haastattelussa molemmat näkevät, ettei Venäjän tilanteen takia Suomen tule kuitenkaan hakea Nato-jäsenyyttä.

Marko Ahtisaaren puolisona julkisuutta saanut Sounio-Ahtisaari sanoo olleensa lähdössä jo kaksissa edellisissä EU-vaaleissa mukaan, mutta pelkäsi uskottavuutensa puolesta. Nyt tilanne on hänen mukaansa parempi.

Samaan hengenvetoon hän ihmettelee, että muun muassa kokooomuksesta kaksi ministeriä pyrkii EU-parlamenttiin – ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ja liikenneministeri Henna Virkkunen.

– Hiukan olen poliittisena aloittelijana järkyttynyt, että hommat voi jättää kesken eli paljon ministereitä on nyt lähdössä EU-ehdolle. Onkohan siinä vaikutuksensa eduskuntavaaleilla? Sounio-Ahtisaari pohtii. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.